Bijbaan leidt tot lagere schoolcijfers

Vakken vullen, oppassen of achter de bar staan, tot voor kort leek het alleen maar positief dat scholieren een bijbaantje hebben. Maar uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Essex onder Britse scholieren blijkt nu dat het ten koste gaat van de examencijfers. Vooral bij meisjes heeft het bijbaantje veel invloed op de cijfers. Elk uur betaald werk betekent dat de eindlijst met een punt achteruit gaat. Scholieren met een bijbaan gaan ook eerder roken, drinken en blowen. Door hun bijbaantje zouden ze minder gemotiveerd zijn voor school en ze hebben meer geld om uit te geven aan drank en drugs. 42 procent van de Nederlandse scholieren heeft een bijbaantje, blijkt uit cijfers van het Nibud. Bij meisjes is oppassen het populairst. Jongens zijn vaak krantenbezorger. Gemiddeld zijn ze acht uur per week bezig met hun bijbaan. Vanaf dertien jaar mogen kinderen in Nederland betaald werk uitvoeren.

Bron(nen):   Metro       

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Koper

    “Elk uur betaald werk betekent dat de eindlijst met een punt achteruit gaat”.
    Dat gaat wel erg snel beste Welingelichtekringen: Een heel klein bijbaantje van 16 uur per maand (4 uurtjes achter de bar op vrijdagavond), brengt je al in de negatieve cijfers op je eindlijst!

  2. Dead Silence

    Wat maakt het uit? Nederlandse diploma’s zijn straks nog minder waard dan een vel wc-papier. Da’s de kenniseconomie van Rutte c.s..

Reacties niet toegestaan