Zeiler na 66 dagen uit zee gevist

Een Amerikaanse zeiler die al 66 dagen was vermist, is donderdag gered door een Duits vrachtschip, ongeveer 320 kilometer voor de kust van de staat North Carolina. De zeilboot van de 37-jarige Louis Jordan was gekapseisd, waarna hij ruim twee maanden stuurloos op zee heeft gedobberd.

Nadat zijn boot was omgeslagen wist Jordan op de onderkant van zijn boot te klimmen. Hij dronk regenwater en at rauwe vis om in leven te blijven.

Met een helikopter werd Jordan opgehaald van het vrachtschip. Terug aan land werd hij ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Hij heeft last van zijn schouder, maar maakt het naar eigen zeggen goed.

Bidden

De zeiler werd op 23 januari voor het laatst gezien. Zes dagen later werd hij als vermist opgegeven door zijn familie. ,,Ik dacht dat ik je kwijt was'', zei zijn vader nadat hij gered was. ,,We hebben continu gebeden en gehoopt dat je nog in leven zou zijn.''

Jordan bad daarentegen op zee voor zijn familie ,,omdat ik bang was dat jullie zouden rouwen om mijn dood, terwijl ik niet dood was.''