5 verrassende manieren waarop je vrienden je beïnvloeden

Vrienden zorgen voor vreugde in vrolijke tijden en steun op mindere momenten, maar vriendschappen hebben ook invloed op je gezondheid, je stressniveau en zelfs je portemonnee.

Hieronder vijf manieren waarop je vrienden je leven beïnvloeden.

  1. Vrienden met een sterke wil, kunnen je zelfdiscipline vergroten. Uit een studie die in 2013 is gepubliceerd in Psychological Science blijkt dat als mensen weinig zelfcontrole hebben, ze vaker vrienden uitkiezen die wel over een flinke dosis discipline beschikken en dat helpt hen om hun doelen te bereiken.
  2. Als je weinig vrienden hebt, is de kans groter dat je financiële risico’s neemt. Een onderzoek dat is verschenen in de Journal of Consumer Research, laat zien dat mensen die zich eenzaam of afgewezen voelen de meeste kans hebben om grote financiële risico’s te nemen. Sombere gevoelens kunnen een negatieve invloed hebben op je uitgavenpatroon.
  3. Een te groot aantal contacten op sociale media kan je stressniveau verhogen. Dat blijkt uit een rapport van de universiteit van Edinburgh. Hoe meer Facebookvrienden mensen hebben, hoe meer ze zich zorgen maken over hoe ze overkomen op internet en of iedereen dat wel leuk vindt.
  4. Mensen met goede vrienden leven langer. Een studie uit 2005 concludeerde al dat oudere mensen met goede vrienden, vaker langer leefden. Een goed sociaal netwerk zou leiden tot een lagere bloeddruk, hartslag en cholesterol.
  5. Vrienden hebben een grote invloed op de keuzes die je maakt. Je gaat je hetzelfde gedragen als de mensen om je heen. Vorig jaar stond er een artikel in het Journal of Consumer Research waarin werd beschreven dat vrienden vaak gezamenlijk als ‘partners in crime’ besluiten toe te geven aan verleidingen op het gebied van eten en drinken.

 

Bron(nen):   Huffington Post