Deze pakkende foto’s maken dat je de bedreigde dieren zou willen redden

Duizenden diersoorten zullen verdwijnen als we zo doorgaan. Tientallen zijn nu al bijna verdwenen. Zoals deze:  

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. KarlRuprechtKroenen

  Snel al die stichtingen gaan steunen die tegen een meer dan riante vergoeding deze dieren gaan proberen te behouden.

  Giro 666.
  Red het beest.

  • Albert Bakker

   Ja, het christelijke idee van de menselijke plicht het rentmeesterschap van al het geschapene op zich te nemen staat een beetje gespannen op het christelijke idee dat God beschikt en de mens niet God’s plannen moet doorkruisen door zich de euvele moed op de hals te halen in te grijpen in de loop der dingen.

   Het laatste idee spreekt de meer fundamentalistische christenen het meest aan. Niet per se uit gemakzucht, maar meer omdat dit type christenen altijd aan de foute kant van de wetenschapsgeschiedenis gaat staan en het wel héél erg raar zou zijn als dit bij klimaatwetenschap niet het geval zou zijn.

   Vandaar misschien ook die rare vermenging van het gefantaseerde “beest” uit het ternauwernood in de kanon opgenomen boek Openbaringen en de fauna van deze planeet, dat juist in de christelijke theologie op geen enkele manier met elkaar verband houdt.

   Gelukkig hebben christenen maling aan onbelangrijke lichamelijke zaken als de voeten waarin ze zichzelf voortdurend blijven schieten.

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
   • KarlRuprechtKroenen

    Dieren redden, stichting red het beest…… als humoristische in kopper even 666 en jij komt met een hele lezing waarin jij je frustratie tegen een of ander stromannetje uit gaat wel erg ver.

    Gaat ie nog , of was de drank gewoon te veel gisteravond?

    (in antwoord op Albert Bakker)
 2. Dead Silence

  Ik zie een heleboel hamburgers.

 3. Koper

  We zijn als soort gewoon te dominant en laten geen ruimte voor andere grote soorten. De eerste beste vervelende uil wordt verwijderd.

Reacties niet toegestaan