Huis groter dan Versailles te koop voor half miljard dollar

Wie stinkend rijk is, nog iets moois zoekt en zichzelf wil onderscheiden van het gepeupel heeft binnenkort de kans iets unieks aan te schaffen: Een 'trophy home' met een woonoppervlakte van 9000m2 en een uitzicht van 360 graden over de oceaan. Het is het grootste huis dat ooit in de VS is gebouwd en staat in de luxe wijk Bel Air in Los Angeles op een perceel van 1,6 hectare. Versailles is kleiner met maar 8361m2. Eigenaar is de producent, acteur en belegger Nile Niami. Volgens hem heeft het huis 'bijna alle voorzieningen beschikbaar': Een slaapkamer van 460m2, oftewel 20 bij 20m, een garage met ruimte voor 30 auto's, een casino in de stijl van Monaco, een iMax-filmzaal met 40 zitplaatsen en 4 zwembaden. Niet alleen kijk je vanuit het huis uit over de oceaan, maar ook over bijna heel Los Angeles en over de San Fernando-vallei. Pech heeft Niami wel een beetje met de timing. Vraagprijzen in Bel Air zijn ten opzichte van vorig jaar met 27% gedaald. De gemiddelde vraagprijs van de huizen die er het laatste kwartaal zijn verkocht is 5,29 miljoen dollar. In Florida verrijst ook een huis van bijna 8400m2, maar dat komt door financiële problemen niet af. Wel zou de markt voor trophy homes wereldwijd aantrekken. Er staan er 18 te koop, waarvan de duurste een huis aan de Côte d'Azur is met een vraagprijs van 425 miljoen dollar.        

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Ik heb Bel Air net even opgezocht, maar ik zie geen eilanden kort bij de kust. Hoe kun je dan 360 graden uitzicht op de oceaan hebben?

 2. Wihmstra

  Lekker knus, een slaapkamer van 20 bij 20 meter. Lig je in een soort balzaal te slapen.

  Ik heb een slaapkamer waarin ik een bed en een linnenkast kwijt kan. Het is er goed toeven. En het galmt er ook niet zo.

 3. brabantman

  Zal beslist iets voor onze Willem zijn., denkt u niet.

Reacties niet toegestaan