‘Strippende toerist’ terug in Nederland: ‘ik had mijn broek aan moeten houden’

De 23-jarige Nederlander die samen met andere toeristen naaktfoto's maakte op de heilige berg Mount Kinabalu in Maleisië is zondagochtend aangekomen in Nederland. Dylan Snel werd in Maleisië veroordeeld tot drie dagen cel en een boete van bijna 1200 euro. Snel werd op Schiphol opgewacht door onder anderen zijn ouders.

Hij zei opnieuw dat hij spijt had van zijn gedrag en dat hij het heel vervelend vindt dat mensen zo boos op hem waren. De toeristen zijn veroordeeld voor het vertonen van obsceen gedrag.

Hij en de drie andere toeristen hebben enkele dagen in de cel gezeten. Ze werden vrijgelaten nadat hun advocaat de boetes had betaald. De politie in de regio Sabah is nog op zoek naar zes andere buitenlanders die op de heilige berg uit de kleren gingen.

Aardbeving

De 'strippende toeristen' haalden zich met hun actie de woede van de lokale bevolking op de hals, omdat die gelooft dat de ziel van haar voorvaders in de berg huist. Ook werden de buitenlanders verantwoordelijk gehouden voor een dodelijke aardbeving in het gebied.

De 23-jarige Nederlander en drie andere toeristen die naaktfoto's maakten op de heilige berg Mount Kinabalu in Maleisië, zijn vrijdag veroordeeld tot drie dagen cel en een boete van 5000 Maleisische ringgit (bijna 1200 euro). De vier waren eerder op de dag aangeklaagd en bekenden schuld.

maxresdefault