Toeristen slaan hun laatste slag in Amsterdamse coffeeshops

Het is druk in de Amsterdamse coffeeshops. Vooral veel buitenlandse wietliefhebbers slaan er deze zomer hun slag, constateert Het Parool. Hun laatste. Want als volgend jaar de wietpas wordt ingevoerd, mogen de coffeeshops geen wiet meer aan toeristen verkopen. En dat zal leiden tot een kaalslag onder coffeeshops in de Amsterdamse binnenstad, vreest Jan Goos, voorzitter van de Bond voor Cannabis Detaillisten. 
'Dit is de doodsteek van het gedoogbeleid.' Goos verwacht dat in het centrum de meeste coffeeshops hun deuren zullen moeten sluiten wanneer ze geen wiet aan buitenlanders mogen verkopen. Per jaar gaan ruim 1,5 miljoen buitenlandse bezoekers tijdens hun verblijf langs bij een coffeeshop, blijkt uit cijfers van het Amsterdams Toerisme & Congres Bureau (ATCB).

Bron(nen):   Het Parool      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. ThinWhite

    In Eindhoven is sinds de invoering van de wietpas een enorme toename van wiettaxi’s en straathandel met alle daarbij horende overlast. Toeristen halen van internet lijsten met telefoonnummers van wiettaxi’s om zo toch aan jointje te komen.
    Die hele wietpas is een slecht doordacht plan.

Reacties niet toegestaan