99e editie Nijmeegse Vierdaagse van start

De eerste deelnemers van de Nijmeegse Wandelvierdaagse zijn dinsdag om 04.00 uur op pad gegaan. Ze lopen dinsdag de dag van Elst. Voor de 99ste editie van het jaarlijkse Nijmeegse wandelevenement hebben zich dit jaar 42.684 mensen aangemeld.

De vroegste vertrekkers zijn de wandelaars die het parcours van 50 kilometer afleggen. Daarna volgen de lopers voor de 40 kilometer en de 30 kilometer.

Dinsdag voert de wandelroute over de Waal naar Elst, vanwaar de naam 'de dag van Elst'. Wandelaars moeten rekening houden met uiteenlopende weersomstandigheden. Volgens het KNMI begint de dag grijs met kans op lichte regen en klaart het in de loop van de ochtend op.

Net als in voorgaande jaren staan er weer honderden hulpverleners van het Rode Kruis klaar langs het parcours om wandelaars met fysieke klachten op te vangen en duizenden blaren te behandelen. De organisatie zet dit jaar voor het eerst de fixatiepleister in. Dat is een grote, flexibele pleister van tien centimeter breed, die in de gewenste vorm en grootte kan worden geknipt.