12 simpele tips voor een vlekkeloze vakantie

Deze twaalf tips zorgen er echt voor dat je vakantie net een beetje fijner verloopt.
 1. Rol je kleren op in je koffer. Dat bespaart ruimte.
 2. Rol je riem op in de kraag van je overhemd, zodat hij netjes blijft.
 3. Boek in het vliegtuig de stoel aan het raam en die aan het gangpad. De meeste mensen willen twee stoelen naast elkaar dus als het vliegtuig niet is volgeboekt heb je drie stoelen met zijn tweeën.
 4. Gebruik bij lange autoritten een grote bewaarbus (voor bijvoorbeeld ontbijtgranen of beschuit) als een klein prullenbakje. Het voorkomt dat je auto een vuilnisbelt wordt.
 5. Maak een kopie van je paspoort en stuur hem naar jezelf per e-mail.
 6. Gebruik tape om te voorkomen dat je shampooflessen gaan lekken.
 7. Gebruik een plastic zakje, stop daar je smartphone in en klem het tussen het klipje van het tafeltje in het vliegtuig. Zo kun je ontspannen naar het scherm kijken.
 8. Als je parkeert op een onbekende plaats, geef dan in Google Maps aan waar je hebt geparkeerd. Dat kan door simpelweg het scherm aan te raken. Zo raak je nooit meer je auto kwijt.
 9. Plak een sticker op je koffer met 'fragile' (breekbaar). Niet alleen wordt er voorzichtiger met je bagage omgesprongen, hij komt waarschijnlijk ook bovenop te liggen, waardoor je koffer bij aankomst als eerste op de bagageband terecht komt.
 10. Stop een vuilniszak in je rugzak en doe daar je spullen in. Zo weet je zeker dat alles droog blijft.
 11. Maak geluidsboxen van een wc-rol. Snijd een gleuf in een wc-rol en stop daar je telefoon in.
 12. Zoek vluchten met een privé-browser of verwijder je cookies. Luchtvaartmaatschappijen kijken naar je eerdere zoekopdrachten. Als ze weten dat je geïnteresseerd bent in een vlucht gooien ze de prijs omhoog.

Bron(nen):   The Independent