IS hackte 1.400 Amerikanen en roept op ze te vermoorden

Hackers van IS hebben de namen, telefoonnummers en wachtwoorden van 1.400 Amerikanen bekendgemaakt. De terreurgroep roept op om aanslagen te plegen op deze groep mensen. De gehackte personen zijn veelal Amerikaanse militairen, maar ook werknemers van NASA en de FBI.

Het personeelshoofd van het Amerikaanse leger is niet direct ongerust.. "Het is niet de eerste keer dat ze een gelijkaardige claim maken. Eerdere keren waren de lijsten helemaal niet verkregen door een cyberaanval, ook al werd dat beweerd. Toch nemen we dit serieus, al is het niet meteen duidelijk wat ze nu precies willen doen en zijn we er ook helemaal niet zeker van dat ze in hun opzet geslaagd zijn."

Ook IT-veiligheidsexpert Troy Hunt twijfelt aan de bewering van IS. ''Het is duidelijk dat hun gegevens afkomstig zijn van verschillende bronnen. Het is bij elkaar geraapte informatie op basis van overheids- en militaire adressen. De wachtwoorden waarover ze beschikken zijn gewoon niet sterk genoeg om afkomstig te zijn van overheidsdiensten.''

Het Pentagon onderzoekt de zaak. "Echt veel informatie hebben we niet. Wel is duidelijk dat het gaat om oude email-adressen en ook is het zo dat de wachtwoorden die vermeld werden niet voldoen aan onze strenge richtlijnen", aldus kolonel Jeffrey Pool.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws