IS: ‘In België gaat alles de lucht in’

Terreurgroep IS heeft nieuwe bedreigingen geuit aan het adres van de Belgen: "Alles gaat de lucht in in België,'' luidt de boodschap. ''Bibliotheken, scholen, ziekenhuizen, winkelstraten, discotheken... Alle plaatsen waar ongelovigen zijn. Wij houden geen rekening meer met al het gepraat over onschuldige slachtoffers." Volgens Vlaamse krant Het Laatste nieuws ontving jihadspecialist Montasser AlDe'emeh het dreigbericht van de Antwerpse Syriëstrijder Abdellah Nouamane (20), die lid was van Sharia4Belgium en in juni 2013 naar Syrië vertrok. Hij schrijft verder: "Geen gepraat meer. Daarvoor is het te laat. De komende dagen, weken, maanden en jaren zal er alleen maar terreur zijn in jullie wijken, jullie straten, jullie huizen en jullie slaapkamers. De broeders zullen alles doen om de ongelovigen te terroriseren en ze staan binnenkort in Europa." "Het is wel duidelijk dat deze man niet voor zichzelf spreekt, maar in naam van een grotere groep," oordeelt Montasser in de krant. "Dit bezorgt mij koudere rillingen dan de wreedste video van een onthoofding." Verontrustend is dat de boodschapper in contact lijkt te staan met de entourage van Abdelhamid Abaaoud, de Brusselse Syriëstrijder die beschouwd wordt als het brein achter het terreurcomplot dat werd verijdeld in Verviers.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jaap Aap

  We moeten dergelijke bedreigingen natuurlijk niet negeren maar vooralsnog doe ik deze eerder af als de loze praat van een geradicaliseerde 20-jarige blaaskaak die overloopt van frustraties. Zal mijn gedragingen en handelen zeker niet laten leiden door zo’n nietsnut.

  • Jan Leul

   Niet te hopen dat je ooit in handen valt van deze blaaskaak en z’n vrindenclub. Dan is het niet een kip zonder kop maar een aap zonder kop.

   (in antwoord op Jaap Aap)
 2. Har Davids

  Wat hebben de Belgen gedaan dat zij zo veel aandacht ‘verdienen’ van de IS?

 3. Dead Silence

  Ik hoop dat het waar is. En dat het de druppel zal zijn die zelfs de lekkende emmer doet overlopen. Bring to light that day of joy.

 4. Kut Kak

  Ja lekker dan, heb ik net een kamer gehuurd in Antwerpen

 5. Jan Leul

  “De komende dagen, weken, maanden en jaren zal er alleen maar terreur zijn in jullie wijken, jullie straten, jullie huizen en jullie slaapkamers”

  Niks nieuws onder de zon dus, allochtone terreur,weliswaar niet in naam van de islam,heerst al een tijdje in België en ook andere Europese landen.

 6. Burgermans

  Altijd maar weer ellende met die Allahoe-akbars…

Reacties niet toegestaan