Nicole: ‘Plotseling rende personeel door de trein’

,,Plotseling rende het personeel door de trein richting de coupé waar het gebeurde." De Nederlandse Nicole zat vrijdagavond nietsvermoedend in de Thalys toen er opeens paniek ontstond. Ze was onderweg naar Zuid-Frankrijk, waar ze vakantie gaat vieren.

Nicole zat niet in de coupé waar werd geschoten en kreeg pas in de gaten dat er iets niet in de haak was toen medewerkers van de Thalys de doorgang naar andere coupés blokkeerden. ,,Ik vond het heel eng. Ik dacht echt dat er wat aan de hand was toen ze de deuren barricadeerden", vertelt de Nederlandse.

Volgens Nicole werd er verder niks bekendgemaakt over wat er aan de hand was. Passagiers kregen een vermoeden toen er geruchten door de trein gingen. ,,Er ontstond even paniek, omdat een vrouw in het Engels riep dat er iemand aan het schieten was."

De trein ging ondertussen langzamer rijden, maar nog altijd werd er niets omgeroepen. Pas op het station van Arras kregen passagiers te horen dat ,,iets was voorgevallen", maar onduidelijk bleef wat er precies was gebeurd.

Drie Argentijnse vrienden op weg naar Parijs hebben helemaal niks meegekregen van het incident. Zij zaten in het achterste deel van de trein en moesten van vrienden via Twitter en sms horen wat er was gebeurd. ,,Zij wisten meer dan wij", vertellen David, Paolo en Guilleume.

Nicole is de twee mariniers die de verdachte hebben overmeesterd erg dankbaar voor hun moedige optreden. ,,Want wat had er anders wel niet kunnen gebeuren.