‘Collega’s pesten juf Caroline de dood in’

Caroline Dijkman was volgens haar man een vrolijke, sterke vrouw totdat een aantal collega's op de school waar ze werkte, het Sint-Maartenscollege in Maastricht, haar ging pesten. Caroline maakte vorige week een eind aan haar leven en geeft in haar afscheidsbrief de pesters en de school de schuld. De school zou de pesters de hand boven het hoofd houden, terwijl zij steeds dieper in de put raakte. Ook zou het schoolbestuur niet goed hebben gereageerd op haar klachten. De school zegt conflictbemiddeling te hebben aangeboden. Volgens Dagblad De Limburger heeft landelijk pestdeskundige Bob van der Meer op verzoek van de docente een analyse van de situatie op school gemaakt. Met dit stuk in de hand schakelde ze een advocaat in om haar geleden schade op de school te verhalen. "Ze is gruwelijk gepest", zegt Van der Meer. Met name tijdens vergaderingen vonden de pesterijen plaats. Als ze er speciaal gekomen was werd de vergadering plotseling afgelast en als ze er niet was werd haar verweten dat ze er niet was. Dat soort dingen. Volgens haar echtgenoot veranderde ze van "een vrolijke vrouw tot iemand die op het ravijn afging."

34 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Wil Breuker

  Overheidsgeld naar deze school op 0 euro. Ouders halen hun kinderen van school. En de leerkrachten die hieraan hebben meegedaan, strafrechterlijk vervolgen. In ieder geval mag dit vullis nooit meer als leerkracht voor een klas staan. Je kind of kleinkind zal zo,n randdebiel als docent hebben.

 2. Burgermans

  Het lijkt mij toch waarschijnlijker dat er bij Caroline Dijkman zelf het één en ander niet goed zat tussen de oren.

  • RHK

   Onzin natuurlijk. Pesten is de oorzaak en dat iemand er uiteindelijk aan kapot gaat omdat zij het mentaal niet meer aankan is te wijten aan de pesters, was er nooit gepest dan zou er een leven zijn gespaard.
   Beetje laf van je om het slachtoffer dan nog even een trap na te geven en de schuld in de schoenen te schuiven. Pesters en school mogen van mij hard aangepakt worden.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ik acht het een stuk waarschijnlijker dat Caroline aan paranoïde waanvoorstellingen leed dan dat al haar collega’s haar expres dood gepest hebben.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Ockhams_scheermes

    (in antwoord op RHK)
    • Huisje tuintje.

     Mijnheer ik hoop voor u, dat u dit nooit in u nabijheid mee maakt.Kinderen die pesten, zijn later de volwassen die collega’s treiteren, en weg pesten.
     Of hun macht misbruiken.
     Degene die gepest worden,zijn vaak terug naar die gepeste momenten door herbelevingen.
     Dit gaat ten koste van de nachtrust.
     Zwaar pesten kan ptss tot gevolg hebben.
     De dood is voor hun dragelijker dan het leven.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik geloof niet dat volwassen onderwijzers op een basisschool een collega bewust dood pesten. Het is een stuk waarschijnlijker dat Caroline psychisch in de war was en fantasie en werkelijkheid niet meer kon scheiden.

      (in antwoord op Huisje tuintje.)
     • Huisje tuintje.

      Misschien bent u wel bevriend met mensen van die school.
      Oftewel, een van hun?
      Of anders is het dat u naïef kan zijn?

      Ach een droom is het, dat ieder mensen kind eerbaar en eerlijk is.
      Dat de mens de ander neer knuppelt of geestelijk kapot maakt, is al zo oud als het eerste mensen paar.
      Einde verhaal.

      (in antwoord op Burgermans)
     • jan

      Raar dan dat de , extern ingeschakelde, landelijk pestdeskundige Bob van der Meer op verzoek van de docente een analyse van de situatie op school had gemaakt en tot de conclusie was gekomen dat “ze gruwelijk werd gepest”.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De Heer van der Meer verdient daar zijn geld mee, dus zo raar is dat niet.

      (in antwoord op jan)
     • jan

      Dus heer Burgermans ik kan er vanuit gaan dat u een MBA of een doctorale of academische graad heeft behaald om “als gelijk gestemde” hier dus een gegronde mening over te hebben of blaat u nu maar wat. De reactie van u is weer klassiek …..het ligt niet aan de “mogelijke” dader maar aan het “mogelijke” slachtoffer. Werkelijk waar dat is weer de omgekeerde wereld.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Probeer niet teveel over mij te fantaseren maar gewoon op het onderwerp te reageren. 😉

      (in antwoord op jan)
     • Anne

      want dieren zijn precies als mensen

      (in antwoord op Burgermans)
     • jan

      Met dezelfde mensenwensen.. dat komt allemaal in de krant…enz

      (in antwoord op Anne)
     • Blorg

      van FAAAAAAAAAABELTJEUUUUUUUS LAAAAAAAAAAAAAAND

      (in antwoord op Anne)
     • jan

      Hahaha, Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet. U karakteriseert de vrouw in kwestie ook en insinueert ook aardig wat op los. “Dat er bij Caroline Dijkman zelf het één en ander niet goed zat tussen de oren.” & ” Dat Caroline aan paranoïde waanvoorstellingen leed” & “Dat Caroline psychisch in de war was en fantasie en werkelijkheid niet meer kon scheiden”

      Het onderwerp is Pesten op het werk. Wat moet ondervangen moet worden door een PSA beleid. Ik zal u even helpen wat dat betekent. Beleid psychosociale arbeidsbelasting, een onderdeel van de Arbowetgeving waar een werkgever en de werknemers handen en voeten aan moeten geven. Zodat Pesten op het werk wordt voorkomen en tegen gehouden. NU ga ik u eens even karakteriseren: u bent waarschijnlijk , naar mijn bescheiden mening, zo een persoon die zegt : ach mevrouw dat valt nog wel mee wat ze tegen u zeggen of ze heeft het met haar gedrag er zelf naar gemaakt. Ach pesten op het werk komt zelden of niet?!

      Nee Burgermans het is niet voor niets in de wetgeving opgenomen. Of is de wetgever ook al onzin aan het uitkramen. Als werkgever en werknemers dient men een aanpak te hebben op ongewenste situaties, zoals pesten of discriminatie, wat men vast legt in een wettelijk verplicht beleid : psychosociale arbeidsbelasting . PSA beleid verplicht vanuit de Arbowet Vanuit de Arbowet bent u als werkgever verplicht om aandacht te besteden aan psychosociale arbeidsbelasting.

      De Arbowet benoemt de volgende thema’s, waar men in het beleid aandacht aan moet schenken: Discriminatie, waaronder seksuele intimidatie

      Agressie en geweld

      Pesten

      Werkdruk.

      Zo dit was wat feiten en een mening over het echte onderwerp: Pesten op het werk en NIET DE KARAKTERISERING van mevrouw Caroline Dijkman

      Heer Burgermans U moet u schamen

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Fantast

      (in antwoord op jan)
     • jan

      Goed zo heer BURGERMANS Een gefundeerde en goed onderbouwde reactie die hét onderwerp goed weer geeft.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Probeer niet te veel over mij te fantaseren maar gewoon op het onderwerp te reageren.

      (in antwoord op jan)
     • jan

      Ik denk dat u hem heeft verwijderd maar de uitlating ” Nee, jouw fantasieën over mij, die zijn zeker wel goed gefundeerd. Idioot.” (welke ik in mijn mail ontving) is weer een zeeeer een gefundeerde en goed onderbouwde reactie. Ik sluit deze discussie vanuit mijn kant. Want tegen zo een hoog denk en gespreksniveau kan ik niet op 😉
      Dag vogels dag bloemen dag kinderen.
      Een ding is nog steeds zeer verdrietig dat een persoon zo in geestelijk nood verkeerde dat diegene zich van d’r eigen leven beroofd.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Probeer niet te veel over mij te fantaseren maar gewoon op het onderwerp te reageren.

      (in antwoord op jan)
     • jan

      Foei wat een kras op de plaat…… een goede uitgangsstandpunt voor een discussie. Helleeeuuuwww??

      Goed dan ik probeer het nog een keer.

      Nu maar proberen op een andere manier

      Inhoudelijk: ik denk dat deze vrouw het slachtoffer is geworden vanuit een individu veroorzaakte mening jegens haar welke zich heeft verder heeft uitgespreid. Niet eens in eerste instantie kwaadwillend. Puur groepsgedrag waardoor eruit eindelijk een antipathie ontstond ten opzichte van haar. En als eenmaal dat balletje aan het rollen gaat doet dat ook wat in het gedrag vanuit de andere kant ten opzichte van de groep. Wat kan leiden tot een persoon die u classificeert als paranoïde. Iemand met waanbeelden. Maar een steen moet eerst rollen voordat hij een lawine kan veroorzaken.

      Mocht je weer met de reactie komen van ” Probeer niet te veel over mij te fantaseren maar gewoon op het onderwerp te reageren”, dan verwijs ik je naar tekst hierboven. en ga ik niet meer uitgebreid reageren.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Jaap Aap

      Net als jij zeker? Je doet niet anders dan fantaseren en laat de informatie uit het artikel gewoon links liggen. Is dat omdat dit in je Trollenstraatje niet van pas komt?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Blorg

      Bron + data aub

      (in antwoord op jan)
     • jan

      ??? wat bedoel je ?

      (in antwoord op Blorg)
     • Huisje tuintje.

      Uit onderzoek van CNV onder 4000 leraren blijkt dat ruim één op de tien
      daar mee te maken krijgt. Het pesten varieert van roddelen en bijnamen
      geven tot het negeren of niet uitnodigen voor vergaderingen.
      Bron http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4126986/2015/08/22/Docente-door-collega-s-dood-in-gepest-in-Maastricht.dhtml

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Uit onderzoek is ook gebleken dat één op de honderd mensen te maken krijgt met paranoïde schizofrenie.

      (in antwoord op Huisje tuintje.)
    • Jaap Aap

     Typische reactie van een internet trol. Geen enkele basis om je mening te staven. Het tegendeel is eerder waar. Er zijn meer aanwijzingen dat het verhaal van deze docent waar is zoals een onafhankelijk rapport

     Waarom anders zou de school “conflictbemiddeling” hebben aangeboden? Dat duidt op de acceptatie dat er problemen waren tussen Dijkman en collega’s. Was het probleem alleen in haar hoofd dan hadden ze medische hulp aangeboden.

     Maar nee, @Burgermans:disqus weet het natuurlijk beter. “Wikipedia expert”. Pffffff

     (in antwoord op Burgermans)
  • Huisje tuintje.

   Dit kan u alleen maar gissen, als u zelf 1 van de pesters werd beschouwd, en dit is dan u verweer.

   (in antwoord op Burgermans)
 3. Huisje tuintje.

  Kinderen die pesten, zijn later de volwassen die collega’s treiteren, en weg pesten.
  Of hun macht misbruiken.
  Degene die gepest worden,zijn vaak terug naar die gepeste momenten door herbelevingen.
  Dit gaat ten koste van de nachtrust.
  Zwaar pesten kan ptss tot gevolg hebben.
  De dood is voor hun dragelijker dan het leven.

 4. Rebecca Kleyn

  Had ooit een leraar voor Tekenen op de middelbare school, die zowel door leerkrachten als leerlingen werd getreiterd omdat hij homo was. Briefjes in de vorm van een vliegtuigje, vlogen door de klas met scheldwoorden als vuile homo, etc. Tijdens een pauze ben ik eens naar hem toegelopen, hij zat aan zijn bureau en heb mijn arm om de leraar heen geslagen en hem gezegd dat ik hem super lief en aardig vond. De man brak in huilen uit en vertelde mij hoe erg het op school was. We kregen een goede band samen, maar het volgende leerjaar was hij weg. Triest dat dit gebeurd op een school waar leraren het goede voorbeeld aan leerlingen zouden moeten geven, hoe je met elkaar om hoort te gaan. Sterkte voor de familie!

 5. disqus_2cwwnNsQWE

  Ik ben eerder ook gepest elke dag niet alleen op school maar ook in de buurt en thuis was het niet veel beter ik heb zelf in die tijd nagedacht en een poging gedaan om mijn leven te stoppen dus misselijke mensen die pesten om wat voor reden ook weet dat je een mensen leven kapot kan maken of erger

 6. Yoors

  Ik hoor mijn kinderen zeggen: Als de juf daar doodgepest wordt op school hoe is het dan met de kinderen op die school…

 7. Anoniem

  Ik heb precies hetzelfde meegemaakt en ben er helemaal aan kapot gegaan.
  Ik zit al twee jaar werkeloos thuis

Reacties niet toegestaan