Dit voorspelde de CIA 15 jaar geleden en ze zaten er schrikbarend dichtbij

In 2000 deed de CIA een aantal voorspellingen over hoe de wereld er vijftien jaar later uit zou zien. De Amerikaanse geheime dienst zat er niet ver naast. 1. Terrorisme Ver voor 9/11 en IS schreef de CIA al: ''Tussen nu en 2015 zullen terroristische aanvallen steeds geavanceerder worden en ontworpen zijn om grote hoeveelheden slachtoffers te maken." De terroristen komen waarschijnlijk uit het Midden-Oosten of Zuid-West Azië. 2. Oorlog De CIA was destijds erg bang voor massavernietigingswapens. De overheidsdienst voorspelde dat de spanningen met Rusland zouden oplopen en noemde de kwetsbaarheid van Oekraïne voor het Russische leger. 3. Technologie Internet zal een gigantische groei doormaken met 'universele draadloze verbindingen' en de overheid zal kwetsbaar zijn voor digitale aanvallen. Mensen zullen zich in 2015 zorgen maken om hun privacy, schrijft de geheime dienst. 4. Wereldbevolking In 2015 zullen er zo'n 7,2 miljard mensen op aarde leven en de meesten wonen dan in steden, voorspelde de CIA in 2000, toen de wereldbevolking 6,1 miljard mensen telde. Er zijn er nu 7,3 miljard. Ruim de helft woont in de stad.

Bron(nen):   De Morgen      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. johandevri

  mmmm voor deze voorspellingen had je niet de CIA nodig gehad denk ik. En 15 jaar is nu niet eens zo´n lange periode. Probeer maar eens iets te voorspellen over 25-50 jaar…da´s al andere koek.

  • Dead Silence

   Obliteratie van moslims in Europa. Men is dit moment dichterbij in de tijd aan het halen door de kraan open te zetten.

   (in antwoord op johandevri)
 2. jantje

  Wat voorspellen ze nu?
  Ze hebben er kennelijk veel invloed op. 😉

 3. Prikker

  Nou 1 klopt alvast voor geen meter, want de aanvallen werden juist minder geavanceerd en meer gericht op alledaagse vervoersmiddelen – (2000 is trouwens één jaar voor 2001 het jaar van 9/11 dus ‘ver voor’ is ook overdreven. 2 is ook de grootste leugen van dit millennium geworden, die Amerika in allerlei uitzichtloze oorlogen heeft doen vastlopen waar we nog lang niet mee klaar zijn. 3 is grappig, want de grootste bedreiging voor m’n privacy komt -zo bewezen Snowden en Assange- niet van terroristen, maar van de overheid zelf en 4 is een open deurtje (en wat toen ook al zo was).

 4. Blorg

  Extrapolatie : ja, voorspelling : nee

Reacties niet toegestaan