Schutter die tv-team doodschoot: ‘Ik werd een menselijk kruitvat’

De 41-jarige Vester Flanagan, die gisteren een tv-ploeg doodschoot in het Amerikaanse Virginia, stuurde een 23 pagina's tellende fax naar tv-zender ABC met daarin de beweegredenen voor zijn daad. Hij schrijft onder meer dat hij gediscrimineerd werd als zwarte homo en dat hij massamoordenaars bewonderde. Inmiddels is hij overleden aan zijn verwondingen. In dit "manifest" en "zelfmoordbericht voor vrienden en familie" stelt hij dat hij is "aangevallen door zwarte mannen en witte vrouwen". "Ja", schrijft Flanagan verder, "ik zal kwaad lijken... Ik ben kwaad en heb daar alle recht toe. Maar wanneer ik deze aarde verlaat, is de enige emotie die ik wil voelen vrede". De schietpartij in de kerk van Charleston op 18 juni was voor hem de druppel. Toen werden 9 zwarte kerkgangers omgebracht. Op die dag kocht hij zijn wapen. "De schietpartij in de kerk was het omslagpunt ... maar mijn woede is al langer aan het opbouwen. Ik ben al een tijd een menselijk kruitvat, wachtend op een BOEM!"

Bron(nen):   Knack      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Een soort Quinsy Gario dus.

  • Jos

   Dacht ik ook meteen! Ziehier de kromme retoriek van echte racisten, namelijk mensen die nooit voorbij hun eigen huidskleur kunnen denken en zich eeuwig tekort gedaan voelen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Fritzy von Popsicle

    Gediscrimineerd voelen is wel het makkelijkst, vergoelijkt alles wat je doet…mooi niet!!

    (in antwoord op Jos)
 2. Vogelbeest

  Wel een makkelijk leven als zwarte racist. Je geeft gewoon alle blanken de schuld van je eigen falen. Kun je heerlijk in vrede leven met jezelf.

Reacties niet toegestaan