Vluchteling krijgt 134.000 euro dankzij foto

Vijf dagen geleden plaatste de Noorse activist Gissur Simonarson een foto op Twitter van een Syrische vluchteling die op straat in Beiroet pennen probeerde te verkopen. Zijn bericht maakte veel reacties los. Een groot aantal mensen wilde geld doneren. Een klein probleem: niemand wist wie de man was. Onder de hashtag #BuyPens begon Simonarson een zoekactie. Binnen twee dagen had hij hem gevonden. Zijn naam is Abdul en zijn vierjarige dochter heet Reem. Ze zijn gevlucht uit het Syrische Yarmouk. De activist begon een crowdfunding-actie om de man te helpen. Hij hoopte zo'n 5.000 dollar op te halen. Dat bedrag had hij al binnen een half uur bij elkaar. In totaal doneerden mensen 134.000 euro. ''Toen hij het bedrag hoorde, begon hij te huilen'', vertelt Simonarson aan CNN. ''Hij was zo dankbaar, hij bleef maar dankjewel zeggen.'' Van het geld kan hij zijn twee kinderen naar school sturen. Ook wil hij er andere vluchtelingen mee gaan helpen.

Bron(nen):   Volkskrant      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Gelukkig hoeft hij geen belasting te betalen, want dan ging hij nog harder huiliehuilie doen.

  • Floris Vrijdag

   last van maagzuur?

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Jeroen

   Je bent creatiever dan ik dacht.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Jaap Aap

   Je lijkt 100% gespeend van enige medemenselijkheid. Deze man heeft er nooit om gevraagd in de belangstelling te komen. Enige dat hij deed is onder moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk proberen te zorgen voor zijn kind. En niet met hand ophouden met gewoon werken.

   Misselijke reactie!

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Jos

  Krijg hier kippenvel van. Prachtig.
  Toont ook aan wat zo goed kan werken: microloans. Kivia etc.

  • Ko Herent

   Dit is volgens mij geen lening hoor.

   (in antwoord op Jos)
   • Jos

    Nee, dat begrijp ik, ik bedoelde eigenlijk microloans door crowdfunding. Dit is in feite crowdfunding. We ondervinden misschien veel nadelen door globalisatie maar dit zou een voordeel kunnen zijn.

    (in antwoord op Ko Herent)

Reacties niet toegestaan