Blunderend Oranje met 2-0 achter bij rust

Samenleving
door anp
zondag, 06 september 2015 om 18:49
blunderend oranje met 2 0 achter bij rust1441559059
Het EK raakt steeds verder uit beeld voor het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Danny Blind staat zondag halverwege de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije met 2-0 achter. Het gastland profiteerde in Konya dankbaar van twee blunders achterin bij Oranje.
Stefan de Vrij ging in de achtste minuut in de fout bij de openingstreffer van Oguzhan Özyakup, de Turk die is geboren in Nederland. Even later was Oranje dichtbij de gelijkmaker, toen Luciano Narsingh doorbrak over de rechterflank. In plaats van de bal breed te leggen op de vrijstaande Wesley Sneijder of Memphis Depay, schoot Narsingh op het lichaam van de Turkse keeper Volkan Babacan. In de 26e minuut zette aanvoerder Arda Turan de Turken op 2-0, na balverlies van Daley Blind. Doelman Jasper Cillessen liet het ogenschijnlijk houdbare schot onder zich door glippen.
Bij een nederlaag in Konya zakt Oranje naar de vierde plaats in de groep en heeft het de kansen op EK-kwalificatie niet meer in eigen hand.