6 Italiaanse keukengeheimen

 1. Proeven onder het koken
Een gouden regel in het koken is, om niet te overdrijven met specerijen. Voeg daarom beetje bij beetje zout, peper of andere specerijen toe aan het gerecht en blijf proeven tot het gerecht perfect op smaak is. Je kan beter een keer teveel proeven, dan eindigen met een gerecht met een overdosis aan peper.  
 1. Verse seizoen producten
Italianen excelleren in eenvoud. De gerechten zijn vaak erg simpel, maar onderscheiden zich door de beste ingrediënten te gebruiken. Daarom is het logisch om te kiezen voor echte seizoen producten: heerlijk vers en boordevol smaak. Bovendien, er is toch niets leukers dan je verse producten op een lokale markt te halen en daarmee een heerlijk gerecht op tafel te toveren.  
 1. Zo moet je pasta koken!
Ten eerste is 120 gram gedroogde pasta per persoon meer dan genoeg, gooi dus niet klakkeloos de hele zak pasta in het water. Daarnaast moet je pasta op de juiste manier koken. Dit doe je door een ruime hoeveelheid water aan de kook te brengen en er dan een ruime hoeveelheid zout aan toe te voegen en met ruim bedoelen we ook echt ruim, wees niet bang om teveel zout te gebruiken. Wacht tot het zout volledig is opgelost en voeg dan pas de pasta erbij. Stel de kookwekker in op de aanbevolen kooktijd - 2 minuten en proef dan de pasta. De pasta zou ongeveer één minuut voor de aanbevolen kooktijd perfect moeten zijn. Al dente pasta is niet alleen smakelijker, maar ook nog eens gezonder door de lagere glycemische index.  
 1. Vis eten
Vis en schaaldieren zijn een belangrijk onderdeel van de Italiaanse keuken. Ze zorgen voor afwisseling en bevatten verschillende gezonde vetzuren die niet in vlees zitten. Voedselexperts raden niet voor niets aan om één tot twee keer per week vis te eten.  
 1. Een goede basis
Kant en klare pasta- of tomatensauzen uit de supermarkt liggen niet bepaald in lijn met de filosofie van de Italiaanse keuken. Bovendien zitten deze vaak vol bewaarmiddelen, suikers, zout en smaakmakers, bij Italiaanse gerechten wil je juist de pure smaak van je ingrediënten naar boven brengen. Het kost misschien iets meer tijd, maar het is zeker de moeite waard om je eigen sauzen te maken.  
 1. Elke maaltijd is een belevenis
Bij de Italiaanse keuken staat genieten van het eten centraal. Maak daarom van elke maaltijd een belevenis en probeer van elke hap te genieten. Trek alle familieleden bij elkaar en zet de televisie uit onder het eten.

Bron(nen):   Knack      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “Al dente pasta is niet alleen smakelijker, maar ook nog eens gezonder door de lagere glycemische index.”

  De vraag is hoe smaakt dat met die kg zout dat je er volgens Gilles moet bijkappen?

Reacties niet toegestaan