Ahmed werd gearresteerd, omdat een leraar dacht dat zijn klok een bom was

Ahmed Mohamed uit het Texaanse Irving maakt graag klokken en radio's. Op een zondagavond had hij een klokje in elkaar geknutseld. Dat wilde hij die maandag trots op school laten zien. Maar het liep anders. De leraar dacht dat de veertienjarige moslim een bom gemaakt had en liet hem arresteren. De jonge techneut, die van Soedanese afkomst is, zei direct toen hij zijn pronkstuk liet zien dat het om een klok ging. Toch loopt hij kans om vervolgd te worden voor het maken van een nepbom. Bovendien is hij geschorst van school. Het eenvoudige uurwerk bestond slechts uit een printplaat, een batterij en een digitale display, die in een metalen potlodendoosje zat. Ahmed toonde de klok aan een leraar techniek, die hem meteen zei: ''Ik zou dit maar niet aan andere leraren laten zien.'' Maar in de volgende les ging het alarm van de klok af en moest hij het apparaat wel aan zijn docent geven. Even later werd hij uit de klas gehaald door de schooldirecteur en een politie-agent. "Ik werd in een kamer gezet met vijf agenten,'' vertelt Ahmed. ''Ze ondervroegen me, doorzochten mijn spullen en namen mijn tablet mee. Ze zeiden dat de klok op een bom uit films leek.'' Na het verhoor werd hij in handboeien afgevoerd. ''Tijdens de ondervraging voelde ik me geen mens meer. Ik werd behandeld als een crimineel,'' zegt hij nog. Het bericht over Ahmed is inmiddels veelvuldig gedeeld op sociale media en onder de hashtag #IStandWithAhmed krijgt hij vele steunbetuigingen. In deze video vertelt Ahmed over zijn arrestatie: Enkele reacties op Twitter:

Bron(nen):   Business Insider      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Achmed the dead terrorist?

 2. Jos

  Aggos. Ja, ik vind dit dus ook echt klote voor zo’n jongen. Hoe kom je van de smet af van je gestoorde geloofsgenoten…

 3. Jaap Aap

  En zo is de VS verantwoordelijk voor nog meer nieuwe rekruten. Als je mensen zo behandeld moet je niet gek opkijken als ze zich er later ook naar gaan gedragen.

  • Stomme Prutser

   Als we de wijsheid van linkse goedmensen serieus moeten nemen en het waarschijnlijk moet worden geacht dat de jongen hierom terrorist wordt kunnen ze hem beter nu doodschieten dan later nadat ie zelf al aan het moorden is geslagen.

   Wel een verbetering in het denken van goedmensen trouwens dat ze wat meer afgestapt zijn van het nog veel dommere idee dat zielige allochtoniers terroristen worden omdat ze arm zijn.

   (in antwoord op Jaap Aap)
 4. Har Davids

  Dus als je van Islamitische huize bent, kan je je maar beter niet met techniek inlaten en dat dan aan de rest van de wereld laten weten. Als Ahmed een minder beladen naam had, Chuck of zo, was er niets aan de hand geweest, want iedereen weet dat tegenwoordig alleen Moslims terroristen zijn. En hij toch nog vervolgd worden?

 5. al

  behoorlijk stom van hem gezien de tijd waar we in leven

  hij had beter moeten weten

  wat als t wel een bom was geweest..

 6. Jaap Aap

  Voor wie twijfelde aan de inhoud van mijn eerdere reactie: “Als je mensen zo behandeld moet je niet gek opkijken als ze zich er later ook naar gaan gedragen”.

  Dit is wat Ahmed schreef na overweldigende steun betuigingen op Twitter van het Witte Huis, Google, andere bedrijven en individuen: “Thank you for your support! I really didn’t think people would care about a muslim boy”.

  Hillary Clinton vatte het heel treffend samen: “Assumptions and fear don’t keep us safe—they hold us back” (Vert: Aannames ( dus vooroordelen) en angst houden ons niet veilig – zij houden voortgang tegen).

Reacties niet toegestaan