GeenPeil haalt grens voor referendum

Het comité GeenPeil heeft de benodigde 300.000 handtekeningen binnengehaald voor een referendum over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. Volgens het comité gaat dat verdrag de Nederlandse belastingbetaler miljarden euro's extra kosten. Volgens de teller op de website GeenStijl zijn er zondagavond rond 19 uur ruim 443.000 handtekeningen gezet.

GeenPeil is een initiatief van Burgercomité-EU, weblog GeenStijl en het Forum voor Democratie van eurofoob Thierry Baudet. Ze zijn tegen de uitbreidingsdrift van de EU, die volgens hen ten koste gaat van de Nederlandse democratie. Volgens hen komt de regering in Den Haag niet meer op voor de belangen van het Nederlandse volk, maar doet zij enkel nog wat Brussel wil.

De afgelopen weken hebben de initiatiefnemers met hulp van vrijwilligers campagne gevoerd om handtekeningen te verzamelen.

23 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  YES !!!!!!!!

 2. Ayna

  Na zo lang mogelijk angstvallig dit GS-initiatief te hebben doodgezwegen, zie je de staatspropagandakanalen nu stuk voor stuk -knarsetandend van frustratie- dit voor hun nu nu onvermijdbare stukje afbraak van hun dictatoriale alleenheerschappij verslag geven.

 3. Moos1

  30 miljoen uitgeven, geinitieerd door een totaal niet-democratisch clubje genaamd pvv.
  (En nou nooit meer mer voedselbanken en zielige ouderen komen aanzetten).
  Zo’n referendum is NIET-bindend bovendien en daarbij kent elk land, ook NL , vetorecht in Brussel, ofwel weggegooid geld dus door Geen Peil.

  Er zijn best redenen om tegen een associatieverdrag te zijn met Oekraine.
  Alleen snappen de meeste burgers niet eens wat dat is en hoe het werkt in Brussel… Wilders voorop.Haalde live op tv de eurozone en de EU door mekaar.

  Haha, 30 miljoen down the drain. Wees er maar trots op.

 4. Ayna

  Zo grappig, hoe hier de gebruikelijke, reeds aangetoonde (islamitische), leugenaars http://i.imgur.com/OgdqY3R.jpg hun gebruikelijke, fact-free drogsmoesjes uit de kast halen.

  Oei.
  De alom berichtgeving en dit soort reacties geeft wel aan dat de leugenachtige regeringen inclusief hun islamitische pamperstemvee, zich ergens zorgen over maken.
  Anders reageer je toch niet zo afwijzend op een stukje extra volksdemocratie?

  Wat de PVV nou met dit onderwerp te maken heeft mag Joost weten, maar ach, je bent nou eenmaal een PVV-frustraat of niet:)

 5. AT

  Ja, ik stem al veel jaren D66 en ben lid, maar heb ook Geenpeil ondertekend en het gepropageerd onder kennissen. Ik ben een Eurofiel, ik zie het als een opstap naar een mondiale gemeenschap met sterke regio’s, geen landen. Ik denk uiteindelijk dat er een scheiding komt tussen geopolitiek en regio, en het probleem van de EU is dat het op beide velden speelt. Maar voor het moment hoop ik op een sterkere en daadkrachtigere EU op het gebied van politieke systeem, migratie, financiën, milieu en recht. Ik zeg; zolang dit niet gebeurt, dan geen expansie en nieuwe avonturen.

  Verdere inmenging in geopolitieke passieve/agressieve spelletjes als in de Ukraine gaat ons niets helpen. De burger heeft al het recht om onvrede te uiten. Het is jammer dat D66 zo slecht hierop heeft gereageerd en nu met een rare draai komt via Kees Verhoeven. Nu maar hopen dat een referendum serieus genomen gaat worden.

  Bijna niemand onder de burgers weet waar zo’n associatieverdrag over gaat, maar ook de politici lijken dat amper te weten en weten zéker niet wat alle consequenties zijn. Dus maakt het werkelijk wat uit? Wat is het verschil tussen stemmen op basis van blinde ideologie of de onderbuik? Je ziet in de houding van de politici hoe er tegen democratische processen wordt aangekeken; mooi, zolang het me in het pluche helpt, maar daarna liever geen bemoeienis van het volk.

  Er is maar één manier om meer animo onder burgers te krijgen voor het vergroten van kennis over dergelijke zaken als de EU: betrokkenheid. Dus vertel het verhaal eerlijk en geef mensen de mogelijkheid hier ook wat over te zeggen.

  • Moos1

   Alles uit Brussel is online te volgen. Elke resolutie, iedere declaratie, alles is transparant en terug te vinden. Maar de burger is niet geinteresseerd, slechts een kleine 40% gaat stemmen.

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Ik schrijf ook nergens dat er geen transparantie is, daar gaat mijn commentaar niet over. Maar wat is transparantie als er geen mogelijkheid voor reactie is? Ik vind het wel degelijk de taak van politici om burgers te informeren en te betrekken bij politiek en daar gaat het op nationaal vlak behoorlijk fout. Zelfs de partij die van oudsher pleitte voor een actievere democratie laat die teugels vieren als het hen even niet uitkomt.

    (in antwoord op Moos1)
    • Moos1

     De reactie is je stem. Elke 4 jaar.
     Maar amper 40% stemt. En je reactie kan je overal ventileren op google hangouts, via referenda enz. Waar dacht je dat het burgerreferenda vandaan kwam? Niet uit Den Haag in ieder geval.

     (in antwoord op AT)
   • Ayna

    Klets niet uit je nek, mens.

    Jij zuigt alles hier uit je duim, inclusief cijfers.

    Moet ik je dat ook even laten zien?:)

    (in antwoord op Moos1)
    • Moos1

     Weet je dat ook al niet? En maar blazen, maar ondertussen ben je haast nergens van op de hoogte. Pleit niet voor je, Anya.

     (in antwoord op Ayna)
     • Ayna

      Ik zie nog steeds geen cijfers.

      En maar liegen, en liegen, en fantaseren, en proberen je eigen islamitische antisemitisme te ontkennen….
      http://i.imgur.com/OgdqY3R.jpg

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Auke Zijlstra: 0 parlementaire activiteiten of resoluties, 248 vragen.. Kan die man eens iets NUTTIGS gaan doen?

      Marcel de Graaff is wat actiever, maar die heeft dan ook de betrekkingen met Israel binnengesleurd. 12 resoluties, 14 vragen.

      En de rest mag je zelf uitzoeken
      Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag.

      (in antwoord op Ayna)
     • Ayna

      Noem je dit cijfers presenteren?

      Iedere Marokkaanse antisemiet met non-islamitische fopnaampjes zoals jij kan in het wilde weg cijfers plemben zonder bronvermeldingen….je doet niet anders!

      Nou Karima, en nu mag je weer huilie huilie doen dat je uitgescholden wordt terwijl je zelf laat zien hoe dom je bent:)

      Schiet het al een beetje op met dat rapporteren van mij? 🙂

      (in antwoord op Moos1)
    • Ayna

     Nou, en ondertussen is dit alweer dubbel en dwars gebleken:)

     (in antwoord op Ayna)
  • Ayna

   ” Vertel het verhaal eerlijk en geef mensen de mogelijkheid hier ook wat over te vinden.”

   Een utopie natuurlijk…

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Een utopie uiteraard. Dat is m.i. democratie per definitie. Zodra er partijbelangen, persoonlijk gewin, ego’s, emotie mee gaat spelen, is de democratie niet oprecht meer. Daarom is het goed referenda te initiëren, te klagen hier en op twitter, dit houdt de politici wel degelijk alert. Of ze met alles iets doen, nee. Het is ook niet mogelijk denk ik om in te spelen op elke roep uit de samenleving. Onze democratie zit gevangen in een veel complexer internationaal systeem dat niet democratisch is. Daarom moeten we op de poorten van Brussel blijven rammen.

    (in antwoord op Ayna)
    • Ayna

     Die hele Euro is door ieder’s strot geduwd, op dezelfde manier waarop men Europa een islamitisch stemveepampermodel heeft gecreëerd.

     Die hele basis van ‘eerlijk verhaal’ en ‘vertrouwen’ is hier niet van toepassing meer.

     Met je 1 na laatste zin geef je dat perfect aan.

     (in antwoord op AT)
 6. Boven Jan

  Hulde!

 7. Boven Jan

  Feest tralala! Mooi allemaal maar het is natuurlijk zo’n doorgestoken kaart. Donderdag stond de teller na vijf weken op 280000 om in drie dagen ineens naar de 440000 te schieten. Zelf heb ik drie keer ondertekend met drie verschillende email- en straatadressen. Alles voor de goede zaak natuurlijk, maar toch, er klopt geen reet van!

  • Ayna

   Ze hebben zelf aangegeven dat ze dat expres hebben gedaan…

   (in antwoord op Boven Jan)
   • Boven Jan

    Mmmkay, lijkt me niet slim dat openlijk te doen. Ik heb de nieuwsberichten over de uitslag en interviews met Jan Roos gezien maar nergens wordt hierover gerept. Heb je iets van een linkje of waar kan ik dat vinden?

    Als de organisator van zo’n handtekeningenactie zelf verklapt dat ze handtekeningen vervalst hebben, kan de kiesraad de hele actie als ongeldig verklaren.

    (in antwoord op Ayna)

Reacties niet toegestaan