Stoere soldaat verandert in sexy dame: “Ik ben gelukkiger dan ooit”

Van een gespierde stoere marinier naar een tengere knappe vrouw, het verschil is verbluffend, maar het gaat echt om dezelfde persoon: Matthew Avedian (33) uit het Amerikaanse Austin. "Mijn leven was een leugen." Matthew, die nu Sona heet, had een goede baan, een vrouw en een kind, maar was diep ongelukkig. Al op zijn vierde zei hij dat hij een meisje wilde zijn. Drie jaar later betrapte zijn moeder hem toen hij de kleren van zijn zusje aan had. "Ze zei dat het verkeerd was. Mijn familie heeft een hele religieuze achtergrond en vindt het moeilijk dingen te accepteren die anders zijn dan de norm." Jarenlang onderdrukte hij zijn gevoelens, maar bleef ook vrouwenkleren kopen. Om voor eens en voor altijd van zijn vrouwelijkheid af te komen, ging hij bij de marine. "Ik werd een echt alphamannetje. Ik dacht: als ik heel mannelijk doe, wil ik geen vrouw meer zijn. Vijf dagen in de week was ik aan het gewichtheffen. En ik ging schieten met de mannen." Met neurologe Lucy kreeg hij een kind, maar zijn gevoelens bleven en hij kon niet langer met zijn leugens leven. Toen hij het zijn vrouw vertelde, verbrak ze de relatie, maar ze is blij dat haar ex-man nu gelukkig is als vrouw. "Sinds ik niet meer herkenbaar ben als wie ik was, ben ik gelukkiger dan ooit", zegt Sona. Ze viel 44 kilo af, liet haar haar groeien en ging vrouwenkleding dragen. Ook startte ze een hormoonkuur, liet lichaamshaar weglaseren en haar borsten vergroten tot maat 75D.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Néééééééééééééééééééééééééééééééééé
  Als je een kind kan maken met een vrouw , ben je er geen !!

 2. Twan

  Het is een mooie dame geworden, eerlijk is eerlijk.

 3. Paulraw

  Mooie pruik

 4. Burgermans

  Knap hoor, wat ze tegenwoordig allemaal kunnen.

 5. Calhoun84

  Het is maar net wat we normaal moeten vinden tegenwoordig…..

  • AT

   Niemand zegt ook dat we dit ‘normaal’ moeten vinden. De vraag is alleen waarom je er een probleem mee zou hebben, het schaadt niemand anders.

   (in antwoord op Calhoun84)
   • Dutchy

    leven en laten leven. Het schaadt niemand, dus waarom niet accepteren en normaal vinden.

    (in antwoord op AT)
   • Calhoun84

    Ik heb geen probleem met deze man, maar wel met de media-aandacht en kwalificaties als “dapper”. Transgenders en transseksuelen bestaan al jaren maar om een een of andere reden krijgt elke transgender vandaag de dag een eigen artikel. Ik vraag mij ook nog steeds af of mensen in een verkeerd lichaam zijn geboren of dat er sprake is van een psychische aandoening.

    Of leven met en ander geslacht (al dan niet met werkelijke geslachtsverandering) het medicijn is weet ik niet. Aangezien uit onderzoek uit 2012 blijkt dat 69% (!!) van de transgenders wel eens aan zelfmoord denkt tegenover 8% van de Nederlandse bevolking vind ik het behoorlijk schokkend.(daadwerkelijk zelfmoordpogingen 21% vs. 2%). Door het normaal en dapper te vinden haal je het psychische probleem bij deze mensen niet weg. Media-aandacht is prima maar benoem dan ook de problemen die deze mensen nog steeds hebben wanneer zij als met een ander geslacht leven.

    (in antwoord op AT)
    • AT

     Het gevoel hebben in een verkeerd lichaam te zijn geboren is sowieso iets psychisch, ik weet alleen niet of het een ‘aandoening’ genoemd moet worden. Een aandoening is wanneer het schadelijk is voor jezelf en anderen.

     De hoge zelfmoordcijfers onder transgenders en in mindere mate onder homosexuelen worden doorgaans gekoppeld aan de pesterijen en gevoelens van minderwaardigheid. Immers worden deze mensen niet ‘normaal’ gevonden.

     http://www.vocativ.com/culture/lgbt/transgender-suicide/

     Vroeger werden homo’s en mannen die vrouwenkleren droegen verkettert, nu krijgen ze aandacht en wordt via media geprobeerd de ‘norm’ te doorbreken. Zo krijgen mensen met een andere voorkeur of psyche dan de norm ook een plek in de samenleving.

     (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Ik geloof niet dat deze media-aandacht een positief effect heeft op de acceptatie. Het laat immers alleen een man zien die een vrouw is geworden zonder aandacht te besteden aan de achterliggende reden waarom mensen het niet accepteren. Daarnaast is er wat mij betreft ook niets op tegen om dit niet als normaal te zien. Overigens zie je via de media vaak alleen de mooie “vrouwen”. In de praktijk, in ieder geval degene die ik ken, zijn ze vaak een stuk minder vrouwelijk geworden. Dat zal ook een reden kunnen zijn voor de hoge zelfmoordcijfers, ik blijf deze cijfers een reden vinden om waakzaam te blijven en te hoog op zomaar even de norm te doorbreken omdat een groot deel van de samenleving dit als normaal en gedurfd wil beschouwen.

      (in antwoord op AT)
 6. Jos

  Toch zie ik ook veel zelf-obsessie in dit filmpje. En het extreme meteen al die make-up, een D-cup (ook geen gemiddelde maat) doet me toch vaak denken dat transgenders naar een persiflage van streven in plaats naar die ‘echte’ vrouw in hen…

  • Astrid Kr te S

   dat heb je mis Jos… de gemiddelde cupmaat in Nederland is wel degelijk D….

   (in antwoord op Jos)

Reacties niet toegestaan