34 Syrische kindbruiden vroegen in Nederland asiel aan sinds januari

RTV Noord meldt dat sinds begin dit jaar zeker 34 kindbruiden uit Syrië asiel hebben aangevraagd in Nederland. Nog eens 22 meisjes die in Syrië zijn getrouwd, zijn onderweg naar hun (veel oudere) man die hier inmiddels is. Daar zitten meisjes tussen van 13 en 14 jaar. Richard Joling, fractievoorzitter van de PvdA in Vlagtwedde: 'Als overheid staan wij dus toe dat deze meisjes seksueel misbruikt worden. Ik vind dat zeer verwerpelijk en ernstig'. Volgens Joling arriveren er nu ongeveer 3 kindbruidjes per week in Ter Apel. 'Ik heb begrepen dat de medewerkers van het COA niet zo goed weten wat ze met de situatie aan moeten. Duidelijk beleid ontbreekt'. De cijfers komen van de IND (Immigratie en Naturalisatie Dienst). De Tweede Kamer wil dat huwelijken die in het buitenland zijn gesloten, hier alleen erkend worden als beide partners 18 jaar of ouder zijn. Nu worden huwelijken nog erkend als ze geregistreerd zijn in het land van herkomst. Woensdag debatteert de Kamer over het asielbeleid. Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA): 'We kunnen niet wegkijken terwijl deze jonge meisjes gevangen zitten in een gedwongen huwelijk. In de nieuwe wet wordt al geregeld dat Nederland dergelijke huwelijken niet langer accepteert, maar in de tussentijd kunnen we niet wegkijken. Deze meisjes moeten beschermd worden'. In Syrië mogen meisjes officieel pas trouwen als ze 16 jaar zijn, maar religieuze leiders vinden het goed als meisjes al op hun 13e trouwen, met hun man samenwonen en kinderen krijgen. Huwelijken worden er pas geregistreerd als het meisje 18 is.

Bron(nen):   Trouw      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “religieuze leiders vinden het goed als meisjes al op hun 13e trouwen, met hun man samenwonen en kinderen krijgen. ”
  Pedofeet aanbidder, kindjes nueken, vrouwen slaan, …
  Ies koeltoer, ies ieslam

 2. Boven Jan

  Meisjes hier opvangen en een veilige toekomst bieden, die vieze mannen uitzetten.

  • Blargh

   kan niet want ‘gehuwd’

   (in antwoord op Boven Jan)
   • Boven Jan

    Ligt eraan. Als wij een regeling krijgen waarbij een huwelijk niet rechtsgeldig is onder 18 jaar en aangetoond kan worden dat een mannelijke vluchteling niet uit een onveilig land hiernaartoe is gekomen, dan kan hij teruggestuurd worden. Het meisje kan asiel krijgen omdat ze anders het gevaar loopt mishandeld te worden. Want sex met een minderjarige zien wij (hopelijk) nog altijd als mishandeling. Alhoewel religies natuurlijk anders denken.

    Maar helaas zal het niet zo lopen en zet het kindermisbruik hier zich voort, onder toeziend oog van de IND.

    (in antwoord op Blargh)
    • Bart

     Beste Boven Jan, hoewel ik het terugsturen met je eens ben, wordt er in dit land niemand teruggestuurd, want dan komen er mensen op televisie die zielig zijn enz. Zelfs die oorlogsmisdadiger uit Angola is nog niet eens teruggestuurd.

     (in antwoord op Boven Jan)
 3. Blargh

  http://nl.gatestoneinstitute.org/6579/verkrachting-migranten

  Op 11 september, is er een 16-jarig meisje verkracht door een niet-geïdentificeerde “gebrekkig Duits-sprekende man met een donkere huid” vlakbij een vluchtelingenopvang in het Beierse dorp Mering. Het meisje werd onderweg naar huis vanaf het treinstation aangevallen.

  Op 13 augustus heeft de politie twee Irakese asielzoekers (19 en 23) gearresteerd voor het verkrachten van een 18-jarige Duitse vrouw achter een schoolplein in Hamm, een stad in Noordijn-Westfalen.

  Op 26 juli is er een 14-jarig jongetje aangerand in het toilet van een regionale trein in Heilbronn, een stad in het zuid-westen van Duitsland. De politie is opzoek naar een “getinte man” ongeveer tussen de 30-40 jaar oud met een “Arabisch uiterlijk”.

  Tevens op 26 juli is een 20-jarige vrouw verkracht door een 21-jarige Tunesische asielzoeker in de Domwaldsiedlungwijk in Karlsruhe. De politie heeft de misdaad stilgehouden tot augustus, toen een plaatselijke krant het verhaal publiceerde.

  Op 9 juni zijn twee Somalische asielzoekers (18 en 20) veroordeeld tot 7,5 jaar cel voor het verkrachten van een 21-jarige Duitse vrouw in Bad Kreuznach, een dorp in Rijnland-Palts op 13 december 2014.

  Op 5 juni is een 30-jarige Somalische asielzoeker genaamd “Ali S” veroordeeld tot vier jaar en negen maanden cel voor poging tot verkrachting van een 20-jarige vrouw in Munich. Ali heeft al eerder zeven jaar uitgezeten voor verkrachting en was pas vijf maanden vrij tot hij opnieuw toesloeg. Voor een poging tot de bescherming van de identiteit van Ali S, duidde een Munichse krant hem aan onder een politiek correctere naam, namelijk: “Joseph T”.

  Op 22 mei is een 30-jarige Marokkaanse man veroordeeld tot vier jaar en negen maanden cel voor een poging tot het verkrachten van een 55-jarige vrouw in Dresden.

  Op 20 mei is een 25-jarige asielzoeker uit Senegal gearresteerd nadat hij probeerde een 21-jarige Duitse vrouw te verkrachten op de Stachus, een groot plein in het Centrum van Munich.

  Op 16 april is een 21-jarige asielzoeker uit Irak veroordeeld tot drie jaar en 10 maanden cel voor het verkrachten van een 17-jarig meisje op een festival in het Beierse dorp Straubing in augustus 2014. Op 7 april is een 29-jarige asielzoeker gearresteerd voor een poging tot het verkrachten van een 14-jarig meisje in het dorp Alzenau.

  • Jaap Aap

   Dus je hebt in totaal 9 gevallen kunnen vinden in Duitsland in een periode van 5 maanden waar je er vanuit gaat dat er iets is met moslims. Daarbij de kanttekening dat je veroordelingen en verdenkingen voor het gemak maar even op een en dezelfde grote hoop gooit.

   En hoeveel seksueel getinte misdaden zijn er in diezelfde periode in heel Duitsland gepleegd?

   En hoe verklaar je dat uitgerekend een vermeende moslim een jongen heeft aangerand? Islam staat nu niet direct bekend als een religie die homoseksualiteit promoot. Maar goed, je hebt je vooroordelen zo weer kunnen voeden en jezelf overtuigt dat moslims allemaal seksueel deviant zijn. Je kunt dus gewoon doorgaan met je islamofobische onderbuik legen.

   (in antwoord op Blargh)
 4. Burgermans

  Zoals ik al schreef: we moeten de ellende uit het Midden-Oosten niet naar Nederland importeren. Hoe meer islam in Nederland des te meer terreur, kinderverkrachting, homofobie, Jodenhaat, vrouwenonderdrukking, criminaliteit, et cetera, et cetera.

 5. Har Davids

  Niet dat het in mijn hoofd zou opkomen, maar zou mijn huwelijk in het buitenland met een kind, want dat is het in onze ogen, van 13 jaar ook erkend worden door de Nederlandse overheid, terwijl pedofilie in dit land vervolgd wordt?

  • Ayna

   Ben jij moslim?

   Nee?

   Nou, vergeet het dan maar:)

   (in antwoord op Har Davids)
   • Har Davids

    Gelukkig heb ik de behoefte niet om aan mijn gerief te komen bij een kind, want dat bekeren lijkt mij niet zo’n fijn idee.

    (in antwoord op Ayna)
 6. Ayna

  Wat een big deal opeens.

  In Marokko heb je ook 40.000 kindhuwelijken per jaar…en dat zijn nog alleen maar de geregistreerde.
  Maar volgens de Nederlande pc islamknuffelaars zijn Marokkanen de bakermat van de islamitische beschaving.

  Dit is natuurlijk het laagste, smerigste voorbeeld van hoe Europese leiders álles, maar dan ook álles toelaten om hun islamitische stemvee maar binnen te halen.
  Het OM laat 2 klanten van een 16-jarige prostituee zelfmoord plegen vanwege hun dreiging ze aan de openbare schandpaal te stellen, en ondertussen gedogen ze gewoon islamitische pedohuwelijken.

  Als je al dacht dat je alles gezien had qua regenteske, links-liberale moslimbillenlikkerij…

  • Jaap Aap

   Ik zal de laatste zijn een pleidooi te houden voor enige vorm van besnijden, “onschadelijk” of niet. Niet bij vrouwen en ook niet bij mannen. Niet door moslims maar ook niet door joden.

   Maar je reactie toont wel (weer) overduidelijk je vooringenomenheid jegens moslims. Je hebt het namelijk over “moslimbillenlikkerij” terwijl Trouw het correct heeft over een cultureel verschijnsel. FMG heft namelijk helemaal NIETS met religie te maken. Je vind het gebruik zowel onder moslims en christenen. Sterker nog, Ethiopië, het land waar het nog het meest voor komt, is primair christelijk (orthodox).

   Lezen blijkt dus weer niet je sterkste kant. Je bent er slechts op uit keer op keer je onderbuik te legen. Het ging in het artikel namelijk niet over besnijdenissen maar huwelijk. Zo doorzichtig en gelijk zo fout!

   (in antwoord op Ayna)

Reacties niet toegestaan