Minister: inschattingsfouten met foto Volkert

Justitieminister Ard van der Steur betreurt de gang van zaken rond de publicatie van de foto van Volkert van der G. Volgens hem zijn er inschattingsfouten gemaakt door onder meer het Openbaar Ministerie en de terreurcoördinator NCTV.

De minister wil dat de communicatie door de verschillende diensten verbeterd wordt. Hij heeft er vertrouwen in dat dit lukt, zei hij dinsdag tijdens een persbijeenkomst over de affaire.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Waarom wordt Volkert van der Graaf eigenlijk door de Nederlandse staat geholpen? Zijn ze hem nog steeds dankbaar of zo?

 2. Rick van Dijk

  Destijds bij de vrijlating werd gezegd dat de procedure voor Volkert gelijk moest zijn als in alle andere kwesties. Waarom zou hij anders moeten worden behandeld? Dat is de eerste leugen, want nu blijkt dat Volkert wel degelijk een andere behandeling heeft gekregen of wordt er van iedere ex bajes klant tegenwoordig een foto geënsceneerd?
  En dan wordt het nu een inschattingsfout genoemd….zucht…

  • Jaap Aap

   Een (triest) gevolg van de ziekelijke interesse in Van der Graaf. Deze man heeft zijn tijd uitgezeten, ongeacht of je nu van mening bent of dit lang genoeg was of te kort. Als iedereen nu zijn re-integratie over liet aan de reclassering en wat meer op op zichzelf let en wat minder op hem, dan was dit allemaal onnodig geweest.

   (in antwoord op Rick van Dijk)

Reacties niet toegestaan