VN verhoogt ‘vluchtelingenprognose’

De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) schat het aantal migranten dat dit en komend jaar over de Middellandse Zee naar Europa trekt op 1,4 miljoen. Dat is een stuk meer dan de 850.000 waar de UNHCR eerder op rekende over de jaren 2015-2016. Het kunnen er volgend jaar ook meer worden, schat de UNCHR, maar vooralsnog gaat de hulporganisatie nog even uit van een aantal ongeveer zo groot als dit jaar (700.000).

De vluchtelingenstroom wordt volgens waarnemers groter door de bloedige strijd in het Midden-Oosten en in delen van Afrika. Voorts leeft bij veel migranten de veronderstelling dat nu in een aantal Europese landen bij aankomst automatisch een verblijfsvergunning wordt verleend.

40 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Duizend Meer dan een miljoen testosteronbommen en granaten! Merkel was een beetje dom.

  • Fritzy von Popsicle

   Beetje dom, zwaar gestoord, di gaat uitmonden in een oorlog!

   (in antwoord op Burgermans)
   • Dead Silence

    Laat maar komen. De linksche elite als eerste elimineren. Dat is de as van het kwaad.

    (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
    • Fritzy von Popsicle

     Inderdaad, dat is het grootste gespuis, hun uitkering blijft toch wel komen. Zaterdag 11 oktober, Pegida mars Utrecht, 14.00, verzamelen op de Neude! Links gespuis, komt ook, gaat wat worden!

     (in antwoord op Dead Silence)
    • Blargh

     Oei, dat mag je niet zeggen want Brevnic, Hitler en zo …

     (in antwoord op Dead Silence)
 2. Blargh

  Wie had dat nu verwacht?

 3. Fritzy von Popsicle

  Natuurlijk, onze politici, blijven hen bevolking, alleen maar in de maling nemen, en dek eens aan de enorme kostenpost, die hiermee gemoeid is! wij mogen straks werken, om deze ‘gelukszoekers’, te kunnen laten luieren!

 4. Fritzy von Popsicle

  Pegida mars Utrecht, 11 oktober 14.00, verzamelpunt op de Neude! Laat Uw stem horen! Zwijg niet langer meer!

 5. Ayna

  Je verwacht het niet…

 6. Frost

  Waarom naar die mars gaan? Dit is juist wat je niet zou moeten doen.
  De club die hier achter zit speel je hiermee in de kaart.

  Er zullen diverse relletjes plaatsvinden, de reguliere media zullen jullie daarvan de schuld geven en aan de hand daarvan zal elke burgemeester dit soort demonstraties voortaan verbieden.

  Hiermee zullen de media de publiek opinie gaan beïnvloeden zodat niemand meer iets durft te zeggen bang om voor racist uitgemaakt te worden.

  De echte vijanden zijn de marionetten van de elite: Media, politiek, banken, multinationals, justitie, geheime diensten etc
  Ik snap jullie bezorgdheid en deel die ook! Maar tegen die machten zijn wij als volk niet opgewassen.

  Het beste wat je naar mijn mening kan doen, is lokaal je verenigen met gelijk gestemde die je vertrouwt. bedenk diverse scenario’s die zich voor zouden kunnen doen en maak daar plannen voor.
  Dit lijkt misschien over de top maar plannen maken als de stront echt aan het knikkertje is gaat hem helemaal niet worden.

  Oh ja nog een heads up sta niet raar te kijken als deze invasie op zijn hoogte punt is de stekker uit het financiële systeem wordt getrokken om de chaos compleet te maken. ORDO AB CHAO.

  maar hé ik geloof in complot theorieën dus ga gerust verder slapen.

 7. BiH

  Vluchtelingen hebben het recht om ook opgenomen te worden en te worden geholpen waar dan ook in de wereld !

  Je kunt mensen niet van te voren beschuldigen van slechte dingen, is oneerlijk.

  • Burgermans

   Onze eigen Marokkanen en Turken veroorzaken al genoeg problemen, deze testosteronbommen willen wij er echt niet bij hebben.

   (in antwoord op BiH)
   • Српски Патриот

    Wat betreft Turken en Marokkanen, daar zijn jullie ongelukkig mee, kan best zijn, maar jullie zijn zelf mee begonnen m.b.t gastarbeiders, allemaal hebben ze verblijfspapieren van jullie gekregen, gezinsvorming toegelaten, etc, dus ja, geldt ook voor mijn volk, de ex Joegoslaven, gastarbeiders en vluchtelingen.

    (in antwoord op Burgermans)
  • Jos

   Praktisch ondoenlijk. Men zou eens moeten ophouden deze situatie, en discussie, te moraliseren. Van deze toestroom ligt het niet vast dat het vluchtelingen zijn. Evenmin is het duidelijk of hun opvattingen zich verhouden met onze levenswijze. En ja, die mogen we verdedigen. Het verdedigen van die waarden sluit ethisch handelen niet uit.
   Hoeveel tolerantie kunnen we ons veroorloven, voordat we de tolerantie geheel overboord zetten? Moeten we de intoleranten tolereren vanuit dit mantra? Want geloof me, de menigten die nu Europa binnentrekken, delen uw humanisme niet.

   (in antwoord op BiH)
   • Српски Патриот

    hoeveel tolerantie, ik weet ik het niet, dat moeten jullie zelf maar weten, maar dit alles heeft ook te maken met de politiek waar jullie ook een onderdeel van uitmaken, een deel van het westen t.o.v Arabische landen, expansiepolitiek, hetzelfde is ook in mijn land gedaan, NATO basis, etc op de balkan.

    trouwens jullie NL ers hebben ook een hoop ex Joegoslaven als vluchtelingen binnengekregen jaren 1990, door toedoen van de burgeroorlog, waar helaas ook mijn land en volk haar hand in heeft gehad, moslimvluchtelingen, Srebrenica, kroatische vluchtelingen Vukovar, Krajina, 50.000 moslimvluchtelingen alleen al, jammer maar waar, ben er ook niet trots op, helaas ook door het westen ons opgelegd.

    (in antwoord op Jos)
    • Fritzy von Popsicle

     Men vergeet voor het gemak altijd de misdaden van de baljia, Nasser Oric…Zalazje, Glogova en Fakovici en ook maar vergeten Medak, en Oluja!

     (in antwoord op Српски Патриот)
 8. Bart

  Ik maak me zorgen over de toekomst van mijn dochter (2 jaar)! Mag dat van links, of ben ik dan een racist?

  • Fritzy von Popsicle

   Nee, dat mag niet van de Internationale Socialisten (IS) extreem-links, dan bent U racist, fascist, nazi, neo-nazi, extreem-rechts. Maar buig niet, blijf reageren!

   (in antwoord op Bart)
 9. Српски Патриот

  Het valt bij jullie wel allemaal mee, wat denken jullie van mijn land Servië dan, iedere dag komen er nieuwe mensen bij, en wij zijn nog een arme land, ook verwoest door het westen jaren 1991-1999, en we zijn ook nog eens Kosovo i Metohija kwijtgeraakt, dus het kan nog erger allemaal, bij jullie is het alleen een kwestie van financieel, qua opvangen en huisvesten, maar jullie zijn geen land kwijtgeraakt, mijn volk heeft maar liefst 500.000 Servische vluchtelingen uit Kroatië en Bosnië, die nog steeds niet terug kunnen.

  • Jos

   “Verwoest door het westen” – mijn god. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen.
   Maarreh… Wat doet een “Servische patriot” anno 2015 in Nederland?

   (in antwoord op Српски Патриот)
   • Српски Патриот

    Wie heeft dan volgens jou mijn land aangevallen, NATO of waren het misschien onze Russische broeders en Grieken, vandaag de dag erkennen hun Kosovo i Metohija niet, dus ja, het westen, en wat ik hier doe, nou, ik ben hier geboren en opgegroeid 2 e generatie, gastarbeiders jaren 1970, dus zodoende samen met de overige 4.500.000 allochtonen, ex Joegoslaven, Turken, Marokkanen, mensen uit jullie ex kolonies, etc !

    (in antwoord op Jos)
   • Fritzy von Popsicle

    Wellicht jullie waarschuwen, en jullie de waarheid laten zien!

    (in antwoord op Jos)
    • Jos

     Wie zijn ‘jullie’?

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      “Jullie”, zijn de pro-immigratielobbyisten, de zgn. “gutmenschen”, met hun roze bril, die op de één of andere manier, niet willen inzien, dat deze enorme stroom, zgn. ‘vluchtelingen’, in de nabije toekomst voor heel veel problemen zal gaan zorgen, en niet alleen op het demografisch vlak, maar qua huisvesting, gezondheidszorg, juridische bijstand (pro deo), kwaliteit van onderwijs, aanslag op sociale verzekeringen…en ga zo maar door!

      (in antwoord op Jos)
     • Jos

      Oh, maar dan voel ik me niet aangesproken, hoor!

      (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Was ook niet negatief bedoeld naar U, eerder positief, excuses als ik bij U de verkeerde indruk heb gewekt, door een mogelijk fout te interpreteren reactie.

      (in antwoord op Jos)
 10. Fritzy von Popsicle

  Asielzoeker ruziën om telefoon

  Bron: Powned 1 oktober 2015

  In het asielzoekerscentrum in Drachten werd er gisteravond massaal geknokt vanwege een gestolen telefoon.

  De fittie ontstond al buiten het asielzoekerscentrum, waar een groep Eritrese en Syrische jongeren het met elkaar aan de stok kregen. Naar aanleiding daarvan werden een 16- en 17-jarige in de boeien geslagen. De heerschappen behoren tot de zogeheten amv’s, alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Drachten heeft er honderd, weet de Leeuwarder Courant.

  In de opvang werd de ruzie, met inzet van stokken, voortgezet. Volgens politiewoordvoerder Ron Reinds van het korps Noord-Nederland moest de club door agenten uit elkaar worden gehaald. “Het ging dus om een mobiele telefoon, de etnische afkomst van de jongeren speelde daarbij geen enkele rol”, meldt Reinds. MOOI VERHAAL!

 11. Fritzy von Popsicle

  Bron: Powned 1 oktober

  Asielzoekers ruziën om wodka

  De hoofdstedelijke politie moest vannacht uitrukken om een ruzie tussen uitgeprocedeerde asielzoekers te beslechten. De heren matten om “het laatste beetje wodka”.

  Dat is wat de wijkagent uit Noord via Twitter meldt, aldus AT5. Welke maatregelen er zijn getroffen, maakt de diender niet bekend.

  De ruziënde asielzoekers maken deel uit van de groep We Are Here, en houden zich op in een loods aan de Vlierweg.

 12. Fritzy von Popsicle

  Bron: Powned 30 september

  Zorgkosten asielzoekers verdubbelen

  Zorgkosten voor asielzoekers verdubbelen dit jaar naar 130 miljoen euro, omdat er steeds meer vluchtelingen de landsgrenzen passeren.

  Dat zegt zorgverzekeraar Menzis. De instantie is belast met de medische zorg voor alle asielzoekerscentra in Nederland, en gaf daar in 2014 70 miljoen euro aan uit.

  Een asielzoeker meldt zich vaker aan het zorgloket dan een gemiddelde patiënt, weet RTL Nieuws. Ter illustratie: twee derde van de vluchtelingen in asielzoekerscentrum Overloon klopt in een half jaar tijd minimaal één keer aan bij de huisarts.

  En wie gaat dat uiteindelijk BETALEN, u natuurlijk!

 13. Fritzy von Popsicle

  Bron: 30 september

  Honderden vluchtelingen slaags in Athene

  Vluchtelingen zijn vannacht massaal met elkaar op de vuist gegaan in de Griekse hoofdstad Athene. Volgens burgemeester Giorgos Kaminis van Athene waren honderden vluchtelingen betrokken bij de vechtpartijen op het Victoriaplein in het centrum.

  Op het plein slapen momenteel honderden Afghaanse migranten in geïmproviseerde tenten of onder plastic zeilen. Waarom de vechtpartijen uitbraken is niet duidelijk. Voor zover bekend zijn er geen mensen ernstig gewond geraakt.

  Volgens Kaminis is de situatie op het plein onhoudbaar. Hij beschuldigt de regering van premier Alexis Tsipras van een passieve houding ten opzichte van het probleem. (ANP)

  Fijne VREEDZAME mensen, vechten hun oorlog uit op ons grondgebied!

 14. Fritzy von Popsicle

  Nog zo’n stuk vreedzaam ongeluk, bekijk het filmpje maar eens op PowNed, weet de oplossing voor men, en zijn soortgenoten: castratie! Hij vraagt er zelf om, het is een regelrechte dreiging naar de Nederlandse vrouwen!

  Bron: 02 oktober PowNed

  “Kijk terug, undercover in de opvang”

  PowNed-verslaggeefster Tanja ging opnieuw undercover in een noodopvang voor vluchtelingen, ditmaal in Apeldoorn.

  Er kwamen wat opmerkelijke uitspraken uit de monden van de vluchtelingen over onder meer vrouwenrechten.

  In de uitzending praatten we met Joel Voordewind, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, over de manier waarop christenen door hun mede-asielzoekers worden behandeld.

  Wat WIL die Joel Voorwind nu?

 15. Fritzy von Popsicle

  En maar blijven liegen over getallen, inmiddels bijgesteld tot 1,4 miljoen (2015 tot 2016) en volgend jaar is de verwachting nog eens zo’n aantal!

Reacties niet toegestaan