Amerikaanse peuters schieten wekelijks iemand neer

Vuurwapens zijn geen speelgoed, maar toch schieten de peuters in de Verenigde Staten regelmatig iemand neer. Deze incidenten komen alleen algemeen in het nieuws als ze een dodelijke afloop hebben, maar ze komen vaker voor dan je zou denken. Zo vond de Washington Post 43 incidenten in 2015 waarbij een peuter zichzelf of een ander heeft neergeschoten. Bij het laatste incident in Zuid-Carolina vond een 2-jarige peuter een vuurwapen op de achterbank van de auto en gebruikte ze deze om haar grootmoeder neer te schieten. Bij 72 procent van de gevallen was de peuter zelf het slachtoffer, dit leidde tot 13 gevallen waarbij de zelf aangebrachte verwondingen de peuter fataal werden. In twee andere gevallen leidde het tot de dood van een ander persoon: een vader en een 1-jarige peuter. Deze cijfers zijn waarschijnlijk slechts een deel van alle incidenten, er zullen ook gevallen zijn die leiden tot kleine verwondingen en die geen media aandacht krijgen. Ook zullen er gevallen zijn waarbij het kind niemand raakt en het alleen leidt tot een geschrokken kind en gewaarschuwde ouders. Een mogelijke oplossing voor dit probleem zou zijn om mensen te verplichten om hun vuurwapens achter slot en grendel op te bergen. De Nationale Vuurwapen Vereniging (National Rifle Association) in de Verenigde Staten is hier echter op tegen, omdat vuurwapens makkelijk bereikbaar moeten zijn.

Bron(nen):   Washington Post      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jaap Aap

  En het antwoord op dit probleem? Geef alle volwassenen en kinderen een wapen zodat ze een peuter dood kunnen schieten voor ze het of zelf doen of iemand anders neer knallen.

  Dat is de logica van de NRA en andere verdwaasden die vinden dat meer wapens het antwoord is op het hoge dodental in de VS door wapens. Zou er dan toch een link zijn tussen wapenbezit en het hoogste aantal doden in de wereld?

 2. Blargh

  Makkelijk te voorkomen : kinderen verbieden

 3. visible hand

  Wanneer die grootmoeder uit bovenstaand voorbeeld een wapen had gehad dan had haar kleinkind haar nooit beschoten.(?!)_

 4. Burgermans

  Ze moeten van jongs af aan schietlessen geven op de kleuterschool zodat de kleintjes hun wapens veilig leren gebruiken.

 5. vanhetgoor

  Ik heb hier maar een woord voor, namelijk de Darwin Award!
  (Okay dat zijn twee woorden)

Reacties niet toegestaan