Agenten bang voor besmetting door zieke vluchtelingen

Normaal gesproken krijgen vluchtelingen een medische keuring, maar die loopt door de grote toestroom vertraging op. Het gevolg is dat elke dag zo'n 220 politiemensen in contact komen met vluchtelingen die mogelijk besmet zijn met schurft, tuberculose of andere infectieziektes. Dat meldt het AD. De Nationale Politie adviseert agenten om handschoenen te dragen en voorzichtig te zijn met bloed. ''Het is de vraag of die maatregelen ver genoeg gaan,'' vindt voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP. ''De volksgezondheid kan gevaar lopen als je vluchtelingen niet meteen medisch onderzoekt. Het risico op een uitbraak in een overvolle noodopvang wordt groter." Maar volgens de Nationale Politie zijn die zorgen nergens voor nodig. ''In Nederland zijn we als kind tegen een groot aantal ziektes al ingeënt, dus het is zeker niet zo dat agenten meteen een groot gevaar lopen,'' aldus de woordvoerder. ''Van iemand vastpakken krijg je geen schurft. Daar moet je heel intensief contact voor hebben, bijvoorbeeld door het delen van kleding of een slaapplek.''

38 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  shhhht, ies raciesme

 2. Burgermans

  Waarom gaat de asielindustrie maar door met opvangen terwijl vrijwel alle Nederlanders daar tegen zijn?

  • Allochtoon 2015

   vrijwel alle Nederlanders tegen zijn, je bedoelt de autotochtone Nederlanders, niet waar, en tegen wie zijn jullie nou niet ?

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Probeer de zin nog eens op te schrijven maar nu in begrijpelijk Nederlands.

    (in antwoord op Allochtoon 2015)
    • Allochtoon 2015

     ha ha mijn Niederlandisch – germaansdeutsch is heel goed, ik ken Nederlanders, die schrijven hun NL met kleine n, alsof ze zich schamen voor hun land, waarom ?

     (in antwoord op Burgermans)
     • Ko Herent

      Ja we schamen ons omdat het naar de kl#te gaat door de malle import van kanslozen.

      (in antwoord op Allochtoon 2015)
     • Allochtoon 2015

      import van kanslozen, dus jullie willen alleen UBERMENSCHEN in jullie land hebben, toch, nou daar hadden jullie dan maar 50 jaar geleden aan moeten denken, Gastarbeidersgeneratie, etc, jullie zijn er zelf mee begonnen en niet wij de minderheden, iedereen mag een plek zoeken op deze planeet, dit land is niet JOUW eigendom, of wel, sta je ingeschreven in het kadaster of zo, wat een arrogantie man.

      jij gaat bepalen wie een kans op een normaal leven krijgt ?
      Ben je misschien een minister van keuzeparlament, en welke criteria handhaaf je dan………………..

      blanke arische ubermenschen zijn alleen toegestaan ?
      je zou een goede kampkommandant zijn, met name 1941 – 1945 periode !

      (in antwoord op Ko Herent)
     • Ko Herent

      Toevallig sta ik in het kadaster ja, ondanks dat ik er niet meer woon.
      De betaler bepaalt. Jouw theorie klinkt leuk maar ik vind het toch onprettig iedere maand te moeten betalen voor pak ‘m beet een zootje asociale Somaliërs met jong dat voor galg en rat opgroeit.

      (in antwoord op Allochtoon 2015)
     • Allochtoon 2015

      Kijk jij maar naar youtube……………….

      asogezinnen Nederland, daar werk jij ook voor, en niet alleen voor ons allochtonen, ook je eigen volk kan er wat van, ik zie ze 24 h per dag in mijn flatgebouw, 80 % Nederlanders en 20 % allochtonen, en weinig NL ers werken bij mij, dus ja, en iemand betaalt ook die NL ers, waarschijnlik andere NL ers.

      (in antwoord op Ko Herent)
   • Calhoun84

    Jij bent net zo zwart-wit als Burgermans. Ik ben als vrijwilliger werkzaam met vluchtelingen en op een Molukker en een Syriërs na zijn het allemaal autochtonen.

    Kap eens met die zielige slachtofferrol waar je steeds in wilt vallen.

    (in antwoord op Allochtoon 2015)
   • Heinz

    Je bedoelt de autochtone oorspronkelijke Nederlanders? Ja die. Als het je niet bevalt moet je vooral teruggaan naar Allochtonië, ik houd je niet tegen! Doei!

    (in antwoord op Allochtoon 2015)
    • Allochtoon 2015

     Rustig aan Klompendrager, de wereld draait niet alleen om jullie he, je zal je hele leven maar in een riante rijtjeswoning met ´tuintje’ van 1cm met 1 cm moeten verbrengen, nou jullie liever dan ik !

     (in antwoord op Heinz)
     • Heinz

      “Jullie…”

      Ja beste Allochtoniër, als jij je zo blijft opstellen zul jij in elk geval geen voorbeeldfunctie hebben t.o.v je mede Allochtoniërs.

      (in antwoord op Allochtoon 2015)
     • Allochtoon 2015

      Maak je geen zorgen, ik heb godzijdank een Reserveland, waar ik altijd op terug kan vallen, dat houdt me ook op de been, anders zou ik zwaar depressief zijn in dit land, hele leven in een rijtjeswoning zitten, nare buren, dure land, etc, oneerlijk alles verdeeld, hatelijke land ( autochtonen ), op de lange termijn niets voor mij.

      en een vrijstaande woning met grote perceel grondstuk, mooie natuur, alles schoon, strand ook niet ver weg, alles is perfect en niet vervuild zoals bij jullie in de Noordzee, maar ja je kunt ook niet alles hebben, jullie wilden een goede economie hebben ten koste van de natuur, dat is de prijs.

      (in antwoord op Heinz)
     • Heinz

      Niets houdt je tegen om terug te gaan. Doe ze de groeten!

      (in antwoord op Allochtoon 2015)
 3. Allochtoon 2015

  Mensen mogen vluchten naar een plek waar het veilig en zeker is en een toekomstperspectief biedt.

 4. Dead Silence

  Letterlijk en figuurlijk de plague.

 5. Theo

  Hoppa,

  REUVER – De hulpdiensten hebben vrijdagmiddag alarm geslagen om een uitbraak van schurft in de noodopvang van asielzoekers in het Limburgse dorp Reuver.

  Een woordvoerder van de brandweer zei dat er mogelijk dertig mensen met schurft besmet zijn. Eerder vrijdag liet de GGD weten dat twee gevallen van schurft in de noodopvang inmiddels “behandeld” zijn.

  bron: telegraaf

 6. Fritzy von Popsicle

  Was te verwachten, hier reeds uitgebannen ziektes steken weer de kop op, wordt het niet eens tijd voor een aparte ziekte/zorgverzekering, gevuld door de vreemdeling, en geheel voor de vreemdeling? Potje leeg…….dan de premie omhoog of zelf betalen, of geen hulp meer!

  • Ko Herent

   Ja inderdaad,volgens is zijn het de ontwikkelde middenklasse die arriveert…laat ze betalen.

   (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
   • Fritzy von Popsicle

    Segregatie en separatie is een doeltreffend middel, om de kostenpost aan te tonen, en om onze eigen sociale zekerheid te beschermen, zeker voor hen, di deze ‘pot’ hebben gevuld!

    (in antwoord op Ko Herent)
    • Allochtoon 2015

     Ook Buitenlanders, Allochtonen, Minderheden, Gastarbeiders, Oudkomers, Nieuwkomers, etc hebben jullie pot gevuld, arrogante wannabe srpska kurva !

     P.S, Jebo te arkan mater !
     waar zijn je broeders in Kosmetu, Hrvatska, Federacija BiH, Sandzak itd ?

     (in antwoord op Fritzy von Popsicle)
     • Fritzy von Popsicle

      Je bent nog al erg in moslim terroristen groeperingen,zegt gelijk veel over jouw werkelijke bedoelingen hier…soms kwartiermaker, typisch baljia gedrag, gelijk weer schelden!

      (in antwoord op Allochtoon 2015)
 7. jandan

  achterhaald nieuws waar de hijgerige nee roepertjes massaal op duiken…

 8. Heinz

  En terecht. Kwestie van tijd, behalve voor linksch, die zijn altijd te laat want wij rijden rechts.

Reacties niet toegestaan