Wat een uitvinding: zo kun je wijn proeven zonder de fles open te maken

Wil je wijn proeven zonder een hele fles op te offeren dan is er Coravin, een innovatieve techniek, waarmee je wijn kunt proberen, terwijl de kurk op de fles blijft.

Wijnfanaten kunnen zo testen of hun peperdure fles op dronk is, voor restauranteigenaren is het ideaal dat ze wijn per glas kunnen schenken zonder dat de smaak achteruit gaat en hetzelfde geldt voor wijndrinkers die aan af en toe een glaasje genoeg hebben. Kortom, voor vele wijnliefhebbers is Coravin een uitkomst.

De technologie is afkomstig uit de medische sector. Een zeer fijne naald doorboort de kurk, waardoor de wijn er uit kan. Door edelgas te spuiten dat de kurk weer vult, wordt oxidatie vermeden. De fles kan daarna nog maanden tot zelfs een jaar bewaard blijven zonder kwaliteitsverlies. Coravin is sinds enkele maanden in Nederland verkrijgbaar voor ongeveer 300 euro.

Bron(nen):   Knack