Deze kaart brengt de vluchtelingencrisis op briljante wijze in beeld

De vluchtelingencrisis sleept zich voort. Dit jaar zijn er tot nu toe meer dan een half miljoen asielzoekers in Griekenland aangekomen. Die aantallen zijn soms moeilijk te bevatten. Daar kan deze visualisatie bij helpen. De kaart laat zien hoeveel vluchtelingen er iedere dag tussen 2012 en 2015 uit elk land kwamen en waar ze naar toe zijn gegaan. Elk bewegend puntje staat voor 25 mensen. De kaart is gemaakt door de Finse site Lucify die daarvoor data van de VN gebruikte.

Bron(nen):   The Independent      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Jaaaaaaaaaaaaa, eindelijk terug een kaart !!!
  Deze keer voor de voetbalfans.

 2. Dead Silence

  Naar het gratis geld dus waar de inheemse gutmensch ziekte en verderf zaait.

  • Allochtoon 2015

   gratis geld, oke, maar zoveel is het ook niet, en zeg erbij dat je land ook het duurste in het heelal is, boodschappen voor 100 euro heb je voor 2 dagen, huurprijs gemiddelde woning 1 kamer 1000 euro, premies per maand 300 euro, verzekeringen abnormaal duur land hebben jullie, maar doorgaan met schouderklopjes geven, daar zijn jullie goed in.

   (in antwoord op Dead Silence)
 3. Jaap Aap

  Dus 4 miljoen Syrische vluchtelingen in 5 landen en slechts een half miljoen in 28 landen van de EU. En wie klaagt het hardst dat we ‘bezwijken’ onder deze last en de grenzen dicht moeten gooien?

  Niet de buurlanden die het aanzienlijk minder breed hebben dan het rijke westen. Hier wordt geklaagd dat we misschien een heeeeel klein stapje terug moeten doen om deze mensen die geweld zijn ontvlucht te helpen. Maar eigenlijk merken we er verdraaid weinig van, in tegenstelling tot a buur(t)landen. Maar de klachten zijn omgekeerd evenredig.

  • al

   volgens de berekeningen van het CBS hebben we in nl al meer dan 21% buitenlanders waarvan een aanzienlijk deel in de bijstand zit (300.000 marokkanen met een dubbel paspoort bv!)

   We hebben al geen geld voor onze ouderen, onze eigen gezondheidszorg, geen geld voor een normaal salaris voor politie en leraren, maar jij denkt dat we er gewoon een paar miljard tegen aan kunnen gooien?

   Daarnaast worden die landen GESTEUND door o.a. ons met geld zodat ze die vluchtelingen op kunnen vangen. DUS WAAR HEB JE HET OVER????

   Denk eens na voor je dit soort uitspraken doet en doe eens wat research

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Allochtoon 2015

    ons geld, nou wat ik ken genoeg NL ers die nog NOOIT hebben gewerkt en lekker 20 jaar lang thuiszitten en hondje uitlaten, en wat een hoop geld weer bij jullie he ?

    (in antwoord op al)
    • al

     en ik ken nog veel meer allochtonen die hun hele leven lang niets doen en in de mocro drugswereld zitten en in dikke vette autos rondrijden, terwijl de nederlanders moeite hebben om een C1 te kunnen betalen

     (in antwoord op Allochtoon 2015)
     • Allochtoon 2015

      misschien een paar, maar ik ken heel flatgebouw zit thuis, allemaal NL ers die 24 uur per dag schlagermuziek luisteren, kan het niet aanhoren, daarom kijk ik ook naar vaderlandse tv via internet en sateliet, hotbird en astra.

      plus mijn volksmuziek, lijkt een beetje op Turkse folklore, daar houden jullie erg van toch ?

      (in antwoord op al)
 4. al

  waarom word er continu onterecht over vluchtelingen gesproken? 15% is bewezen vluchteling volgens paspoort (die je overigens ook overal kunt kopen tegenwoordig), de rest gelukszoekers….linkse media zoals WEL doen aan stemmingsmakerij

  • Allochtoon 2015

   ach, maak je maar geen zorgen, na een paar jaar te hebben doorgebracht in jullie prachtige mooie monumentale rijtjeswoningenlanden zullen velen ook weer teruggaan of naar een ander land vertrekken, want zo geweldig is je land nou ook weer niet, KAASIE !

   (in antwoord op al)
   • al

    wil je waarschijnlijk ook nog geld toe en een gratis ticket? Levenslang bijstand trekken in marokko op onze kosten? met 15 kinderen? (zogenaamd dan)

    (in antwoord op Allochtoon 2015)
    • Allochtoon 2015

     hoezo, Marokko, er zijn nog andere Allochtonen en landen van herkomst, jullie zijn toch ook geen Duitsers, ook al lijken jullie veel op hun qua uiterlijkheid en gedrag en taal, volgens mij is jullie taal ook Duits met accent, lijkt erg op elkaar.

     zelf Oostenrijk, allemaal zijn jullie germanen.
     misschien germaanse unie voor de toekomst ?

     (in antwoord op al)

Reacties niet toegestaan