”Jihadmeisjes denken dat ze naar Disneyland gaan”

Journaliste Anna Erelle dook in de online wereld van vrouwelijke jihadi's. Over haar ervaringen schreef ze het boek 'Dans la peau d'une djihadiste'.

De meisjes laten zich een droomleven voorspiegelen, vertelt ze tegen zender France 2. "Vijftien jaar geleden zouden ze gedroomd hebben van een Hollywoodacteur, nu dromen ze van een strijder. Aan de zogenoemde 'califette' wordt een sprookjeshuwelijk zoals Assepoester beloofd. De terroristen werken op het gemoed. Ook al zien de meisjes macabere geweldscènes op de televisie, wanneer ze online met iemand van IS praten, is dat altijd een zachtaardige persoon die hen geruststelt en belooft hen te beschermen."

"De meisjes zijn 16, 17 of 18 jaar. Wanneer ze vertrekken, hebben ze vaak al contact gehad met hun toekomstige echtgenoot", aldus Erelle. Eenmaal daar aangekomen, schrikken ze. "Ze dachten dat het Disneyland ging zijn maar de realiteit blijkt helemaal anders. Hun paspoorten worden afgenomen, ze kunnen niet meer terug. De meisjes die ontgoocheld zijn, en dat is de meerderheid, mogen niet op internet of telefoneren."

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws