VVD: ook crimineel kind migrant uitzetten

De VVD wil dat criminele vreemdelingen of hun criminele kinderen Nederland uitgezet worden als zij ernstige misdrijven plegen. Het maakt daarbij niet uit of ze in Nederland geboren of getogen zijn. Voor zover ze nog niet de Nederlandse nationaliteit hebben, moeten ze hun verblijfsrecht verliezen.

VVD-Kamerlid Malik Azmani heeft woensdag aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) gevraagd om de wet op dat punt aan te passen.

Dijkhoff heeft al aangekondigd om het makkelijker te maken om asielzoekers of erkende vluchtelingen die de fout ingaan, te kunnen uitzetten. Azmani is daar blij mee maar gaat verder.

Migrantenkinderen kunnen hun verblijfsstatus al verliezen. Dan moet er sprake zijn van een veroordeling tot een straf van zeker zestig maanden wegens handel in verdovende middelen. Deze bepaling is volgens de VVD niet meer van deze tijd. Ook roofovervallen, gewelds- en zedendelicten moeten er wat Malik betreft onder vallen.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Blargh

    “Migrantenkinderen kunnen hun verblijfsstatus al verliezen. Dan moet er sprake zijn van een veroordeling tot een straf van zeker zestig maanden wegens handel in verdovende middelen. ”
    Dat moet een mop zijn ….hiervoor moet je 100 ton invoeren

  2. Burgermans

    He hè, dat werd tijd. Goed dat de VVD steeds meer programmapunten van de PVV gaat overnemen.

Reacties niet toegestaan