Waarom het gevaarlijk is een vrouw te zijn

Mannen worden meestal afgetuigd en vermoord door vreemden. Vrouwen niet: als ze mishandeld worden is dat vrijwel altijd door hun partner of hun vader. Als ze worden vermoord is dat in de helft van de gevallen door hun partner. En wereldwijd is de wetgeving ontoereikend en de vervolging slap YvettevEechoud_2015-nov.-29 Schermafbeelding 2015-11-29 om 10.47.17

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ton Maps

  Zonder iets af te willen doen aan het leed van vrouwen: mannen zijn veel vaker slachtoffer van geweld en ontvangen veel minder bescherming [1].
  Dit soort artikelen met een eenzijdige focus (mannen worden genegeerd) en overdrijvingen (bijv. zeer ruime definities van ‘geweld’), kan vrouwen onnodig bang maken. Karen Straughan – 1 van de krachtigste vertegenwoordigers van de Men’s Human Rights Movement – plaatst een aantal zaken in perspectief [2].

  [1] http://www.mrarchivist.com/frm_display/explore/?item=&topic=Violence
  [2] https://www.youtube.com/watch?v=0RarlU_gTCU (meest relevante fragmenten: 5:20-8:08, 13:18-15:35, 20:25-24:00 en 31:13-35:10)

  En hieronder een paar voorbeelden van hoe manipulaties in de media werken:
  https://imgur.com/a/QtDm9
  https://www.youtube.com/watch?v=_bHJhPlgU4M (meest relevante fragment 6:35-10:40)
  http://mra-uk.co.uk/?p=551

 2. Grietver

  In landen met een hoog aantal moorden worden veruit het meeste mannen vermoord. Die landen zouden er verkeerd aan doen om te gaan focussen op het voorkomen van moord op vrouwen, want dat kost een veelvoud aan mannenlevens.
  In Westerse landen met een laag aantal moorden is het aandeel van vermoorde vrouwen veel groter en dan is het wel zinvol om focus te leggen op geweld tegen vrouwen.
  Maar kom dus niet aan met wereldwijde statistieken om te doen voorkomenen waarom vrouwen het hier zo slecht zouden hebben. Alsof vrouwen het hier slecht hebben omdat ze in Zimbabwe het geweld tegen en door mannen nog niet onder controle hebben.

 3. Ton Maps

  (Hieronder lijk ik off-topic te gaan, maar ik heb het over “het grotere plaatje”.)

  Ons instinct om vrouwen te beschermen is een mooie eigenschap, maar ook verblindend, en daar kan misbruik van worden gemaakt. De media vertellen de halve waarheid over huiselijk geweld; en op die manier worden slachtoffers niet geholpen.
  Stuur onderstaande mail naar Amnesty en u zult zien dat men niet / zeer ontwijkend reageert.

  In 1975 werd in het eerste betrouwbare wetenschappelijke onderzoek naar huiselijk geweld gevonden dat vrouwen minstens zo gewelddadig zijn als mannen. De onderzoekers kregen te maken met doodsbedreigingen en bommeldingen. Sindsdien zijn deze resultaten door stapels onderzoeken bevestigd [1]. Aangezien het uitgesloten is dat Amnesty niet van deze onderzoeken op de hoogte is (gebracht), concludeer ik dat Amnesty ervoor kiest hierover te liegen.
  Voordat de hulpverlening aan mishandelde vrouwen werd opgezet, vermoordden vrouwen hun man ongeveer even vaak als andersom. Sindsdien is het aantal mannen – en niet het aantal vrouwen – dat vermoord wordt gedaald, omdat in de praktijk alleen aan vrouwen een alternatief wordt geboden in de vorm van de mogelijkheid de politie te bellen. Hulpverlening aan mannen ( “Als u het gevoel heeft dat u kunt exploderen, bel ons.” ) zou het aantal vrouwen dat vermoord of verwond wordt, kunnen verminderen.
  Dat men hier niet voor kiest spreekt boekdelen. Deze mensen zijn niet werkelijk begaan met de bescherming van vrouwen; huiselijk geweld is een melkkoe, een miljardenindustrie. Een afname van huiselijk geweld zou slecht nieuws zijn voor hun werkgelegenheid, macht, fondsen en ideologie [2].
  Omdat men hulp aan mannen weigert, worden kinderen soms ook niet geholpen. In veel landen kan een man met zijn kinderen nergens naartoe vluchten voor zijn vrouw die zowel tegen hem als de kinderen gewelddadig is. Hij kan zelfs gearresteerd worden wegens ontvoering.

  [1]http://www.prweb.com/releases/2013/5/prweb10741752.htm
  http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm
  [2]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mdsXG10wln8 (meest relevante fragment begint op 19:45)
  https://www.youtube.com/watch?v=Ol8j2NoQckg
  http://whiteribbon.org/

Reacties niet toegestaan