Nadia Murad Basee Taha: ‘Voor IS zijn vrouwen vlees waarmee je alles kan doen

Nadia Murad Basee Taha sprak de VN toe. Zij was als Yezidi in handen gevallen van IS en maakte onverdraaglijke dingen mee.  

40 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Iets met zaaien wat je bezit dacht ik? Als een akker toch?
  Waar heb je anders vrouwen voor (en islam is vrede uiteraard)

 2. Ton Maps

  Omdat we vrouwvriendelijk zijn, zien we in de media alleen maar vrouwenproblemen.
  En omdat we in de media alleen maar vrouwenproblemen zien, lijkt de wereld vrouwONvriendelijk.

  Voor IS zijn mànnen ook vlees waarmee je alles kan doen. Onder de burgerbevolking heeft IS 147 keer meer mannen dan vrouwen vermoord [1]. Boko haram heeft veel meer jongens gruwelijk vermoord dan meisjes ontvoerd [2].

  [1] http://www.volkskrant.nl/dossier-islamitische-staat/is-executeerde-in-half-jaar-1878-mensen~a3819056/
  [2] http://blogs.spectator.co.uk/2014/05/boko-haram-also-murders-boys-where-was-the-selfie-protest-then/

  http://ncfm.org/2011/10/news/conscription/media-focus-on-rapes-and-other-female-miseries-while-ignoring-male-executions-worked-to-death-laborers-tortured-prisoners-and-nine-year-old-boy-soldiers-trained-to-kill-and-be-killed/

  • Jaap Aap

   Je gaat hier toch geen nuances aanbrengen? Dat valt heel slecht bij bepaalde reageerders. Veel makkelijker om aan het simplistische beeld vast te houden dat “de” islam niet deugt en daarmee gelijk alle moslims ook niet.

   (in antwoord op Ton Maps)
 3. Jan Leul

  Vanmorgen bij WNL berichtte presentator Rick Nieman dat in het winkeltje bij AZC Oranjestad de mannelijke klanten niet willen afrekenen bij de vrouwelijke caissière. De gasten Minister Bussemaker,Mart Smeets ,Janny van der Heijden en Mark Tuitert wisten niet goed hoe te reageren . Net als op de mededeling dat homofiele vluchtelingen apart opgevangen worden. #wegkijken

  • Ton Maps

   Geslachtssegregatie wordt ook (vooral?) door vrouwen gesteund. Getrouwde vrouwen willen niet dat hun man contact heeft met andere vrouwen. Het doel hiervan is dus de bescherming van het huwelijk. En het huwelijk is bedoeld om vrouwen te beschermen tegen verlating als ze ouder worden.

   (in antwoord op Jan Leul)
   • Jan Leul

    A) Wie zegt dat die mannen allemaal getrouwd zijn B) Betalen aan een kassa kan je huwelijk ontwrichten ? Nou dan heb je wel een zeer onbetrouwbare partner.

    Maar alle gekheid op een stokje, het niet mogen betalen aan een vrouw heeft puur met dat achterlijke geloof van ze te maken. In Nederland doen wij niet aan die middeleeuwse achterlijkheid dus aanpassen of moven, simply like that !!

    (in antwoord op Ton Maps)
    • Jaap Aap

     Hypocriet! Zelf heb je vele malen je eigen discriminatie hier verkondigt. Jij weigert af te rekenen waar de persoon achter de kassa een hoofddoek draagt.

     In Nederland doen we niet aan discriminatie, ongeacht of dat is op basis van religie of jouw rechtse onderbuik gevoelens. Dus ook jij, “aanpassen of moven, simply like that !!”

     (in antwoord op Jan Leul)
     • Blargh

      Een religie aanhangen IS per definitie racisme want mogen niet moslims trouwen met moslima?
      Kopvodden en tentdoeken laat je thuis.

      (in antwoord op Jaap Aap)
   • Pietje_Precies

    Ooh, dan is het goed ofzo…. ben jij in 1940 blijven hangen of zo? Die lui zijn gewoon in het verkeerde land gestopt. Aanpassen of opbokken.

    (in antwoord op Ton Maps)
   • Legija

    Separatie en segregatie….helemaal voor, sharia ook maar invoeren…perfect, maar dan zitten wij wel opgescheept met generaties verminkte moslims…?

    (in antwoord op Ton Maps)
   • Vogelbeest

    Leuk gebruik, maar zo leven we hier niet. Pas je aan of zoek een land waar je wel naar je eigen hobby’s kunt leven.

    (in antwoord op Ton Maps)
    • Jaap Aap

     Mee eens. Met dien verstande dat als beide echtelieden zich hierin, vrijwillig, kunnen vinden is dat slechts een zaak voor hen en niet voor de rest.

     (in antwoord op Vogelbeest)
  • Legija

   Ht is allemaal tuig wat hier heen komt, gedraag je je als een braaf burger, hoef je ook nergens voor te vluchten!

   (in antwoord op Jan Leul)
  • Jaap Aap

   En dat van degene die hier bij herhaling heeft geschreven niet af te rekenen bij een cassière die een hoofddoekje draagt.

   Hypocrisie ten top!! Natuurlijk niet voor de eerste keer. Consequent zijn is ondergeschikt aan de gelegenheid je gal te kunnen spuwen…

   Jan Lul doet zijn naam weer eer aan.

   (in antwoord op Jan Leul)
   • Blargh

    Cassieres moeten geen hoofddoekje dragen. Je debiele hobbies moet je thuis beoefenen en niet achter de kassa

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Ik begrijp niet over welke “hobby” je het hebt. We hebben het hier om mensen die werken en klaarblijkelijk is er geen uniform voorschrift van de werkgever dat bepaalt wat wel en niet kan. Of er is een voorschrift en het is toegestaan.

     We hebben namelijk wetten die dit soort zaken regelen. Er stat bij mijn weten zoiets in als dat voorschriften mogen maar niet willekeurig. Iets kan verboden worden als het bijvoorbeeld een gevaar vormt maar NIET omdat een onderbuiker er een probleem mee heeft.

     Dat heeft niets te maken met een geloof uitoefenen maar staat gelijk met een christelijke medewerker die en kruis om haar nek heeft hangen of een sikh-man met een tulband.

     Wat de wet ook voorschrijft is dat discriminatie, o.a. op basis van religie, verboden is…

     (in antwoord op Blargh)
 4. Jan Leul

  Femme de la Rue: sexism on the streets of Brussels
  https://www.youtube.com/watch?v=H0uQInTECI4

  • Ton Maps

   (We weten niet wat hier in de montage gesneuveld is. Dit is geen controleerbaar wetenschappelijk onderzoek, allesbehalve.)

   1. Wanneer mannen in een bepaalde (sub)cultuur nogal direct zijn in het versieren, is dat omdat de vrouwen in die (sub)cultuur dat waarderen. Vrouwen bepalen de regels. Er zijn vrouwen die bijvoorbeeld een tik op de billen prima of zelfs leuk vinden. Het feministische old girls network bepaalt welke vrouwen wel en welke vrouwen niet aan het woord worden gelaten in onze media.

   2. Wanneer een man een sexy geklede vrouw voor hoer uitscheldt, is dat omdat hij dat van zijn moeder heeft geleerd. Vrouwen zijn onze primaire opvoeders. De inperking van de seksualiteit van vrouwen is in de eerste plaats een proces van vrouwen onderling.
   http://www.femininebeauty.info/suppression.pdf

   (in antwoord op Jan Leul)
 5. Motto

  Inderdrukking van vrouwen is islam breed. Hoofddoeken zijn daar al onderdeel van. Momenteel stromen er duizenden islamieten ons land binnen die totaal niet passen in een westerse democratie. Een zeer ongewenste ontwikkeling.

  • Jaap Aap

   Waarom veroordeel je een cultureel gebruik waarover je weinig weet? Wie bepaalt dat moslims niet passen in een westerse democratie. Ik zie erg veel moslims die hier heel tevreden wonen, geen problemen geven en toch vast houden aan veel van hun religieuze en culturele gewoonten en gebruiken.

   Is het niet juist een van de waarden van een westerse democratie dat we allemaal de vrijheid hebben ons leven in te richten naar eigen goeddunken met minimale overheidsinmenging? De enige regels waaraan we ons moeten houden, allemaal zonder uitzondering, zijn de wetten die zijn aangenomen in ons parlement en niet jouw of mijn ‘regels’ of interpretatie wat onze waarden en normen zijn.

   (in antwoord op Motto)
   • Motto

    Oh ja, hoofddoeken zijn een cultureel gebruik en hebben niets met onderdrukking van vrouwen te maken. Net als uithuwelijken en vrouwenbesnijdenis uiteraard. Hou toch op, die islamieten vertonen sektarisch gedrag en zijn hier alleen gekomen om te halen. Geen wonder dat ze hier heel tevreden wonen zoals je zegt. Verder hoeven ze niet na te denken want dat wordt gedaan door hun religieuze leiders die nog ergens in de middeleeuwen vertoeven.

    Het tweede deel van je praatje kun je beter in de moskee o.i.d. houden. Zal een schok geven als ze horen dat onze grondwet boven de koran/sharia staat in ons land.

    (in antwoord op Jaap Aap)
    • Jaap Aap

     Een duidelijker illustratie van je onwetendheid had je niet kunnen geven.

     Vrouwenbesnijdenis bijvoorbeeld vindt het meest plaats in Ethiopië. Dat land is 70% christelijk en zoel christelijke als islamitische meisjes worden helaas “besneden”. Dit is inderdaad een cultureel gebruik maar het vindt inderdaad plaats in landen die overwegend islamitisch zijn maar dat is ‘toeval’ ant heeft niets met de islam te maken.

     Uithuwelijken staat iedereen vrij zolang als beide partijen volwassen zijn en niet onder druk zijn gezet. Gebeurt dat wel, dan is sprake van een misdrijf.

     Zelfde geldt voor bedekking van het hoofd. Is ook niet beperkt tot moslims. Ook joden en christenen deden en doen dat. Past ook geheel niet in onze liberale samenleving om dat te verbieden maar ook hier geldt dat dwang fout is.

     Maar ik denk dat jij het volgen van een culturele gewoonte die al vele generaties wordt gevolgd, onterecht als “dwang” ziet. War dat toch gebeurt is dat fout maar veel moslima’s maken die keus voor zichzelf. Dat jij dat zoet als “dwang” is het gevolg van onbegrip voor een ander standpunt.

     (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Zo is het, er is niets aan de hand. Allemaal culturele gewoontes en alles op basis van vrijwilligheid speciaal voor meerderjarigen. Vrouwen en minderjarigen wordt geen haar gekrenkt. Fantastische manier van leven die islam met veel respect voor andersdenkenden en onze grondwet. Maar liefst 100% van de Nederlandse bevolking is ook van mening dat die uiterst vredelievende islam hier thuis hoort.

      P.S. blijf bij het onderwerp graag. Kwalificaties op de persoon zoals ‘onwetendheid’ slaan nergens op en voegen niets toe.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ga dan vooral in op het onderwerp en weerleg mijn argument dat besnijdenis GEEN cultureel maar een religieus gebruik is ipv jammeren over “op de persoon”.

      En voor je reageert zal ik je wat helpen met achtergrond onderzoek op dat gebied:
      “FGM might be more common among Christians whereas in another area it might be more common among Muslims, and vice versa” (uit: Female genital mutilation: prevalence, perceptions and effect on women’s health in Kersa district of Ethiopia) in National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine. WHO geeft vergelijkbare feiten weer in een aantal onderzoeken.

      Ik zie nu reeds uit naar je reactie hierop.

      (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Je draaft door over vrouwenbesnijdenis. Valt mij wel op dat je het nu ineens geen cultureel maar een religieus gebruik vindt terwijl je eerder juist het tegenovergestelde beweerde. Vast staat dat in NL vrouwenbesnijdenis verboden is maar dat het in zwang is bij islamieten. Maar dat is slechts een klein onderdeel van de vrouwenonderdrukking bij de islam.

      Oh ja, het onderwerp. Althans mijn reactie waarop jij meende te moeten reageren is “Onderdrukking van vrouwen is islam breed. Hoofddoeken zijn daar al
      onderdeel van. Momenteel stromen er duizenden islamieten ons land binnen
      die totaal niet passen in een westerse democratie. Een zeer ongewenste
      ontwikkeling.”

      En daar blijf ik bij.

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Blijf er inderdaad maar bij. Je reactie toont klip en klaar dat lezen niet tot je sterkste kant behoort of komt het doordat ik een Engels citaat aanhaalde?

      Gewoon even vragen en ik had het graag van een vertaling voorzien.

      #hoeverkunjedeplankmisslaan

      (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Je slaat zeker de plank mis want er mankeert niets aan mijn Engels. En wederom gejank op de persoon dus je bekijkt het verder maar met je eigen ‘waarheid’.

      Islam is de grootste bedreiging voor de wereldvrede. Bron: Pim Fortuyn

      (in antwoord op Jaap Aap)
     • Jaap Aap

      Ach ja, als Pim het zei, dan moet het wel waar zijn…
      Hahahahaha. Zelfs vanonder de groene zoden blijft hij mensen vergiftigen met zijn kul.

      (in antwoord op Motto)
     • Motto

      Tuurlijk, alles en iedereen die niet in je straatje past, deugt niet en is ‘onwetend’.

      (in antwoord op Jaap Aap)
  • Blargh

   Soemerische tempelprostituees, die jongeren seksueel inwijdden, een hoofddoek droegen, om hen te onderscheiden van de priesteressen.

   http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1694213/2006/11/02/Hoofddoek-moslims-zou-stammen-uit-prostitutie.dhtml

   (in antwoord op Motto)
 6. Jan Leul

  PvdA vrouwen voorzitter Attiya Gamri over vluchtelingen :
  ‘Ze komen voor onze veiligheid, maar niet voor onze normen en waarden’

  http://www.parool.nl/parool/nl/30700/OPINIE/article/detail/4211423/2015/12/20/Ze-komen-voor-onze-veiligheid-maar-niet-voor-onze-normen-en-waarden.dhtml

  • Jaap Aap

   Het moet je wel in de keel blijven steken dat je nu juist een vooraanstaand PvdA lid moet aanhalen 😉

   (in antwoord op Jan Leul)
   • Jan Leul

    Eerder verontrustend. Als zelfs de PvdA al alarm slaat over de nieuwe ‘Nederlanders’ dan is er echt iets aan de hand. Jammer alleen dat het mij en m’n omgeving ook gaat raken anders zou ik achteroverleunend vanaf de zijlijn genietend toekijken hoe de ondemocratische goedmensenkliek zich lelijk in de vingers snijdt met de vreemdelingenopvang.

    (in antwoord op Jaap Aap)
 7. Burgermans

  De grondlegger van de islam was nu eenmaal een oversekste vrouwenmepper. Niet vreemd dat zijn volgelingen dat ook zijn.

Reacties niet toegestaan