VS financierden Afrikaanse legers om olifanten af te slachten

In Afrika is de slachting van olifanten in 20 jaar niet zo hoog geweest, tienduizenden worden er per jaar gedood door stropers en de Amerikaanse belastingbetaler helpt de slachting financieren. Dat meldt de New York Times. Volgens de krant waren door Amerika getrainde en gefinancierde soldaten van het leger van Oeganda, Zuid-Soedan en de Democratische Republiek Congo betrokken bij de stroperij en ivoorsmokkel. Onlangs werden in Garamba National Park in Congo een kudde van 22 olifanten dood gevonden, waar onder ook een aantal hele jonge. Ze hadden bijna allemaal een kogel door hun kop gekregen. Hun slagtanden waren afgesneden. Aangenomen wordt dat ze zijn gedood door Oegandese soldaten die in een helikopter boven het gebied waren waren gesignaleerd. Het Oegandese leger heeft tientallen miljoenen dollars ontvangen van de VS voor de zoektocht naar rebellenleider Joseph Kony, van wie wordt aangenomen dat diens Lord's Resistance Army ook bezig is op grote schaal te stropen. Aziatische misdaadsyndicaten lopen voorop in de handel in ivoor. En natuurbeschermers zeggen dat er geen einde aan de slachting zal zijn tot de vraag in China opdroogt. "Het is alsof de oorlog tegen drugs", zegt de parkopzichter. "Als mensen blijven kopen en betalen voor ivoor, het is onmogelijk om te stoppen."      

Bron(nen):   Foto: Tyler Hicks / The New York Times      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Han

  Oh ze stoppen heus wel hoor, maak je geen zorgen. Alleen een beetje jammer dat er dan geen olifanten meer zijn. En geen haaien en geen neushoorns en geen tijgers.

 2. RhodBerth

  Lekker kort door de bocht ‘amerikanen financieren olifantenmoord’. Eigenlijk financieren de Amerikanen dus de strijd tegen Koni (waar de USA dus geen eigen belang heeft!) en Ugandese soldaten schieten misschien -onbewezen- olifanten dood.

  Beetje laffe manier om Amerika hierbij te betrekken.

 3. Ingrid Bloemheuvel

  Beetje riooljournalistiekachtig – dingen suggereren en uit hun verband trekken. Dat heet manipulatie. Telegraaf & co gehalte.

  Maakt dat ik de informatie geplaatst op deze site zonder meer als onbetrouwbaar ga zien.

Reacties niet toegestaan