Kamerleden stellen executies aan de kaak

De Tweede Kamerleden Harry van Bommel (SP) en Sjoerd Sjoerdsma (D66) hebben de executies in Saudi-Arabië aan de kaak gesteld bij minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders.

Het tweetal wil weten of het klopt dat de geëxecuteerde sjiitische geestelijke Nimr Baqr al-Nimr niet wegens terrorisme werd gearresteerd maar om andere redenen.

Ook vragen ze of Koenders denkt dat er sprake is geweest van eerlijke rechtsgang. Verder willen ze weten of de minister bereid is tegen Saudi-Arabië zijn zorgen uit te spreken over de doodvonnissen.

Sjoerdsma stelde een maand geleden de dreigende executies al aan de orde bij het kabinet. ,,De kans dat Nederland zoiets in zijn eentje kan voorkomen, lijkt me niet erg reëel. Maar het wordt tijd voor een zichtbaarder standpunt, zeker nu Nederland het Europees voorzitterschap heeft'', zegt hij nu.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_RinSh7fPr4

  Pssst, het interesseert niemand dat Nederland het voorzitterschap van die debielenclub heeft, noem de vorige voorzitter eens, of die daarvoor.

  Maar misschien kan Frans Timmermans toch eens gaan praten met zijn stickervrienden.
  http://www.nu.nl/politiek/3786614/timmermans-saudi-arabie-handelssancties.html

 2. kwikfit

  Niet zeuren. Ze hebben olie, en zijn dus onze vrienden

 3. Point

  Wilders neemt al jaren afstand van dit vreselijke regime. Maar ja, de PVV die kun je toch geen gelijk gaan geven? Waar blijven we dan?

 4. quikfit

  Saudi-Arabië zal wel zwaar onder de indruk zijn…hahaha…

Reacties niet toegestaan