Spanje gaat stierengevechten weer live uitzenden

In 2006 verboden de Spaanse socialisten het live uitzenden van stierengevechten op de staatstelevisie. Maar de huidige conservatieve regering is een fan van de vier eeuwen oude bloederige traditie en heeft de ban weer opgeheven. De eerste corrida wordt vanavond live uitgezonden op TVE vanuit de arena in de Noord-Spaanse stad Valladolid . Voor de voorstanders van stierengevechten, die eerder dit jaar met lede ogen moesten aanzien hoe de gevechten in Catalonië werden verboden, is het een overwinning. Voor dierenrechtenactivisten, die de gevechten barbaars noemen, is het een nederlaag.

Bron(nen):   BBC      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RHK

  Een stimulans om extra goed te presteren is niet verkeerd, maar sommige landen gaan wel erg ver.
  Het valt me op dat de landen met extreem hoge beloningen ook vaak bekend staan om het feit dat ze het niet zo nauw nemen met bepaalde regels : corruptie en/of schending van fundamentele rechten komt daar vaker voor dan bij de laagst uitkerende landen.
  Overigens zou ik verwachten dat een prof-sporter niet extra beloond hoeft te worden voor een gouden plak, die strijkt toch al genoeg sponsorgelden op voor zijn/haar gouden plak.

 2. Le_bon_sauvage

  Vraag me af wat Vinokourov aan Uran geboden heeft om te mogen winnen. Alles minder dan 2 ton is dus winst voor hem volgens dit staatje.

  En wist ook niet dat ze in Italie nog geld over hadden voor dit soort frivoliteiten.

  • Le_bon_sauvage

   haha grappig, deze post was n.a.v. wielrennen op de OS. WIK is echt in de war.

   over stierenvechten even geen mening. Maar die stieren worden ten minste niet omgekocht.

   (in antwoord op Le_bon_sauvage)
 3. grasspriet

  Beschaving viert hoogtij – not.

 4. KOKUSMAKREEL

  Lekker Doorgaan met het Stieren vechten, Het hoort bij de cultuur en Deze mannetjes stieren worden in hun leven zeer in de watten gelegd alvorens ze een paar keer geprikt worden om uiteindelijk met één steek aan het einde van hun zalige leven te komen.
  Het biologische stressloze vlees is zalig. Liever dit dan het levern van een Stier/koe in een megastal! Dat is pas mishandeling!

 5. AVandersloot

  Stierenvechten is een zeer oude traditie in Spanje, waar de mens zich kan meten met de stier. Wat is de betekenis van deze gevechten, waarbij de mens in een voortdurende inspanning probeert de stier te doden en zelf te triomferen? De stierenvechters zijn regelrechte helden, zij worden op handen gedragen, en de vrouwen zijn helemaal bezeten van hen. Zo vergaart de mens zijn roem en eer in een gevecht, waarbij de stier altijd het onderspit moet delven. In de lilaca kan dit evenement geduid worden als de eeuwige strijd die er gevoerd wordt tussen het mentaal en de sterkte en kracht van de psyche. Nog steeds is het mentaal in het voordeel, en moet de kern van de mens het afleggen tegen de slimheid van het mentaal. Echter, het is ook duidelijk, dat ooit de kern van de mens deze strijd kan winnen, als er een groei van de psyche plaatsvindt die gepaard gaat met de ontwikkeling van de lichaamsmaterie. Dan zijn de stierengevechten automatisch voorbij, ze behoren dan tot een verleden waarin de mens nog niet tot zijn volle bloei is gekomen.

Reacties niet toegestaan