West-Nederland is in de ban van een mysterieus geluid

Vanuit diverse plaatsen in het westen van Nederland zijn de afgelopen weken meldingen binnengekomen over een vreemd geluid, meldt het AD. “Het was net of je trompetten hoorde schallen,” vertelt Martijn Mastenbroek uit Pijnacker, die het geluid zondagavond al opmerkte.

“Het was een drukkend geluid, dat een seconde of vijf aanhield. Nee, het was niet de wasmachine. Het kwam echt van buiten. Mijn vriendin hoorde het ook.” Hij kreeg op Facebook direct bijval van mensen in de omgeving die het geluid ook hadden gehoord. Iemand uit Gouda plaatste een filmpje online van de vreemde toon.

Op internet werd meteen wild gespeculeerd: het zouden aliens zijn, experimenten van het Amerikaanse leger, zonnevlammen of krachtige energetische processen vanuit het binnenste van de aarde. Geofysicus Läslo Evers van het KNMI acht het allemaal onwaarschijnlijk, maar wat het wel is?

“Ik heb de filmpjes op internet aandachtig bekeken. Het is een hoog geluid. Omdat het door veel mensen over een groot gebied is waargenomen, moet het om een grote bron gaan. Ik denk zelf dat het vanuit een groot industrieel complex afkomstig is. De Rotterdamse haven? Dat kan ik niet beoordelen.”

Oordeel zelf:

Bron(nen):   AD      

7 Reacties Doe mee met de discussie →