4-jarige van school gestuurd wegens plagiaat

The Wisdom Truth Fortitude (WTF) Academy (Wijsheid, Waarheid en Dapperheid Academie) is de beste Amerikaanse elite 'pre-school'. Voor een jaarlijks collegegeld van 57.000 dollar, kun je je 3-jarig wonderkind inschrijven bij de WTF Academy, tenminste als de kleine voor het toelatingsexamen slaagt. Volgens de WTF leveren ze de kleine genieën 2 jaar later af met cognitieve vermogens die vergelijkbaar zijn met die van middelbare scholieren. Aan de prille schoolloopbaan van de 4-jarige WTF-student Axel Foley kwam echter een abrupt einde. Hij werd van school gestuurd wegens plagiaat. De rector nam dit besluit nadat de plagiaat-commissie Axels werk beoordeelde. Daaruit bleek o.a. dat Axel stukken van een essay dat hij op 3-jarige leeftijd had geschreven opnieuw gebruikt had. Het meest flagrante geval van plagiaat werd echter ontdekt door de docent van de 'Inleiding tot de Postmoderne Analyse', die een kort verhaal van Axel corrigeerde. Het viel haar op dat Axel de zin gebruikte: 'Je bent gemaakt van kartonnen dozen, jij moet een verhaal te vertellen hebben.' Ze wist dat ze deze zin eerder had gehoord, maar wist niet meer waar. Toen ze de standaard anti-plagiaat video toonde aan een nieuwe klas, wist ze wat Axel had gedaan: hij had de laatste regel van die video voor zijn verhaal gebruikt! Wat had Axel daar tegen in te brengen? 'Als je dingen kopieert van één auteur is het plagiaat, maar als je dingen kopieert van twee auteurs is het research.'   P.S. Het jongetje op de foto is niet Axel

Bron(nen):   The Huffington Post      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Han

  Nou die heeft ie ook niet van zichzelf. 😀

 2. grasspriet

  Alles wat je leert op school is plagiaat. Allemaal door anderen bedacht.

  WTF wordt trouwens iin het engels als afkorting gebruikt voor ‘what the fuck’… moest ik gelijk aan denken toen ik de titel van het stuk zag.

 3. Koos_Koets

  De WTF-academy???? Bedoelt u de What-The-Fuck-Academy???
  Dat gaat wel erg ver, zeker voor Amerikaanse begrippen.

 4. jantje uitnederland

  Met zo’n antwoord zou ik me nog 2 keer bedenken om hem van school te sturen. Maar onderwijzers denken vaak van een hogere orde te zijn. Dat maak ik tenminste vaak mee met die van mijn zoon.

 5. bebeben

  Is dit geen broodje-aapverhaal? Googelen van de woorden ‘wisdom’, ‘truth’ en ‘fortitude’ leveren geen verwijzing naar een Amerikaanse Academy op. De afkorting ‘WTF’ (What The Fuck) doet ook vermoeden dat iemand hier een grap zit uit te halen.

  • Apekool

   Tja, met namen als Axel Foley (Beverly Hills Cop), principal Edward Rooney (Ferris Bueler’s day off) en de afkorting WTF samen denk ik dat die aap precies tussen de halve kadetjes past!

   (in antwoord op bebeben)
   • rearden

    Het zal dan ook geen toeval zijn dat de originele site voor dit artikel de labels “humor” en “satire” bevat…

    (in antwoord op Apekool)
 6. Redactie Welingelichte Kringen

  Het is inderdaad satire en humor, maar hoever nog van de realiteit verwijderd?

Reacties niet toegestaan