Nieuwe hulplijn slachtoffers seksueel geweld

Vanaf vandaag kunnen slachtoffers van seksueel geweld bij een speciale hulplijn terecht die 24 uur per dag beschikbaar is. Het Centrum Seksueel Geweld brengt slachtoffers die 0800-0188 bellen in contact met één van de tien centra voor seksueel geweld zoals aanranding en verkrachting. Het gaat hierbij om recente gebeurtenissen. De drempel voor slachtoffers om hulp te zoeken is vaak nog te hoog. Slachtoffers zijn vaak in shock en voelen schaamte en angst door de gebeurtenis. Dat geldt zeker als de dader een bekende is, zoals iemand uit de familie of iemand uit de vriendenkring. Vrouwen die een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt lopen in 45% van de gevallen een posttraumatische stressstoornis op. Bij mannen is dat zelfs 65%. Uit onderzoek blijkt dat beschuldigingen waar slachtoffers soms mee te maken krijgen ('je had daar niet moeten lopen' en 'je had dat ook niet aan moeten trekken') zeer schadelijk zijn, vaak nog schadelijker dan de daad zelf. Snelle hulp is volgens het Centrum Seksueel Geweld dan ook zeer belangrijk. Niet alleen om een posttraumatische stressstoornis te voorkomen maar ook om een zwangerschap, een besmetting met een soa of hiv tegen te gaan. Ook is gebleken dat van de slachtoffers die de gebeurtenis niet goed verwerken, tweederde later weer met aanranding of verkrachting te maken krijgt. En de kans dat de dader wordt gevonden stijgt als snel wordt ingegrepen. In een Centrum voor Seksueel Geweld wordt samengewerkt door artsen, hulpverleners, verpleegkundigen en de politie.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ton Maps

  Volgens het Centrum voor Seksueel Geweld is 1 op de 8 vrouwen en 1 op de 25 mannen ooit verkracht. Dat is een feministische leugen.

  Volgens Amerikaans onderzoek zijn mannen en vrouwen even vaak slachtoffer, 1 op de 15 wordt in zijn/haar leven verkracht. Er zijn ook aanmerkelijk meer vrouwelijke daders dan vaak wordt gezegd.
  Hier is een database van wetenschappelijk onderzoek met bevindingen die (deels) in strijd zijn met feministische dogma’s:
  http://www.mrarchivist.com/frm_display/explore/?item=&topic=Sexual%20Violence
  http://www.mrarchivist.com/frm_display/explore/?item=&topic=Rape%20Culture

  • Heinz

   “Dat is een feministische leugen.”

   Nederland is dan ook in zeer hoge mate gefeminiseerd.

   (in antwoord op Ton Maps)

Reacties niet toegestaan