Luxemburg richt zich op mijnbouw in de ruimte

De regering van Luxemburg wil werk maken van mijnbouw in de ruimte. Het groothertogdom gaat geld uittrekken voor onderzoek gericht op het ontginnen van asteroïden in de ruimte. Mogelijk gaat de regering ook direct in bedrijven investeren.

Het idee van mijnbouw in de ruimte, waarbij bepaalde mineralen en zeldzame metalen uit asteroïden worden gehaald, bestaat al langer. Door dat te doen kan de aarde worden ontzien, aldus de regering.

Jean-Jacques Dordain, voormalig directeur van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, adviseert de regering. Hij zei woensdag dat mijnbouw in de ruimte niet langer science fiction is. De benodigde technieken om op een asteroïde te landen en materialen terug te brengen bestaan en zijn beproefd.

Dordain moedigt Europese ondernemers aan het voorbeeld van Amerikaanse bedrijven te volgen. ,,Ik ben blij dat het eerste initiatief uit Luxemburg komt. Europese investeerders zullen geen excuus meer hebben om naar Californië te gaan.''

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Tegendraads

    Dit is al zo vaak voorgesteld, maar steeds weer onhaalbaar gebleken. De kosten wegen niet op tegen de baten, vooral niet als door het massale aanbod van grondstoffen de prijzen dalen. De enige uitzonderingen hierop zijn mineralen die op aarde niet aanwezig zijn.

  2. Burgermans

    Hebben Prins Juncker en zijn nar Timmerfrans weer tot laat zitten drinken en brallen?

Reacties niet toegestaan