Deze man weet in één zin te vertellen hoe een angststoornis voelt

Een man vertelt hoe hij vroeger angststoornissen maar aanstellerij vond. Dat idee veranderde compleet toen hij zelf last kreeg van paniekaanvallen. Zijn berichtje op Humans of New York, de immens populaire website met korte portretjes van New Yorkers, gaat het hele internet over. Veel mensen vinden dat hij precies verwoordt wat de stoornis inhoudt.

“I knew a girl in high school that always complained about having anxiety. I used to make fun of her a little bit. It...

Geplaatst door Humans of New York op woensdag 17 februari 2016
Hij schrijft: "Ik kende een meisje op de middelbare school die altijd klaagde over haar angstaanvallen. Ik lachte haar een beetje uit. Het leek me dat het niets voorstelde dus ik ging er van uit dat het ook niets was. Ik probeerde haar er bovendien van te overtuigen dat er niets aan de hand was. Ik heb haar laatst opgebeld om mijn excuses aan te bieden. Sinds mijn vader is overleden, heb ik zelf heel veel last van een angststoornis. En het is zeker niet niets. Het is de onbeschrijfelijke angst voor niets." De uitspraken van de man laten zien hoe lastig het is om begrip te hebben voor mensen met psychische problemen. Omdat aan de buitenkant niets is te zien, denken mensen vaak dat het allemaal wel mee valt. Dat blijkt ook uit de vele reacties op het bericht. Zo schrijft er een: "Ik dacht altijd dat mensen met angsten overdreven tot ik zelf een paniekaanval kreeg. En dat wens je echt niemand toe." In Nederland lijden meer dan een miljoen mensen aan angststoornissen. Velen durven geen hulp te zoeken, omdat ze zich schamen en vinden dat ze het zelf op moeten lossen.

Bron(nen):   Huffington Post