Ontruiming ‘jungle’ Calais begonnen

De Franse politie is maandag met 55 voertuigen naar de 'jungle' van Calais getrokken om een deel ervan te ontruimen. Met de jungle worden de provisorische nederzettingen bedoeld van migranten die via Calais naar Engeland willen gaan. Er is aan het begin van de politieactie al een aanhouding verricht, meldde de nieuwssite France Info.

De ontruiming zou een week geleden beginnen, maar liep vertraging op door klachten van migranten en verenigingen tegen het besluit tot ontruiming. De rechter in Lille wees die bezwaren donderdag af.

De politie heeft de bewoners in het zuidelijke deel van de kampementen gezegd te vertrekken, bijvoorbeeld naar de opvang die voor hen in de vorm van een containerkamp is opgezet. Als ze weigeren te gaan, wordt geweld gebruikt, aldus de politie. Slopers staan klaar voor verwijdering van de provisorische bouwwerken.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_RinSh7fPr4

  In Nederland zijn nog heel wat leegstaande zolderkamers van bekende Nederlanders om de mensen uit Calais op te vangen.
  Ze schaffen het.

  • Fritzy666

   Kan niet, die staan al vol met ‘binnentuintjes’, anders kunnen deze mensen helemaal niet meer rondkomen, want alles is voor de zielige vluchteling…..waaah!

   (in antwoord op disqus_RinSh7fPr4)
 2. Burgermans

  Linkse heelmeesters maken stinkende wonden.

Reacties niet toegestaan