Het geheim om koffie nog beter te maken

Met dit extraatje maak je elke koffie net ietsje beter, of het nu om een pure zwarte kop koffie gaat of eentje met liters melk en suiker, en het enige dat je nodig hebt zijn een paar kruiden. De vaste Starbucks bezoekers zullen hem vast wel eens hebben gespot op het menu, of hebben hem wellicht al eens geprobeerd: de chai latte, een drankje dat oorspronkelijk afkomstig is uit India en de sterke smaak van kruidenthee combineert met melk. Maar voor de mensen die niet willen afwijken van hun koffieshot, zijn deze twee ook heel eenvoudig te combineren. De kruidenmix die gebruikt wordt om een chai latte te maken, kan je immers gewoon kopiëren en verwerken in je eigen koffie thuis door ze in de koffiefilter te plaatsen. De kruidenmix bestaat uit: 1/8ste theelepel zwarte peper en 1/4de theelepel kaneel, kardemom, kruidnagel en gember. Met de hoeveelheden kan je daarna naar eigen wens experimenteren. Wellicht herontdek je zo de koffie van thuis en bespaar je jezelf een hoop dure bekers koffie van de Starbucks, zeker het proberen waard. De heerlijke aromatische geur zou al genoeg reden moeten zijn om over te stappen op chai-koffie.

Bron(nen):   Popsugar      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Blargh

    Nee Gilles nee ….

  2. Kees Cornelder

    En wat hiervan te denken (is stukken eenvoudiger): alvorens het verhitte water in de gevulde koffiefilter te gieten daarin een snuf of snufje gemalen kardemon, of gemalen kaneel of -hier komt het- Ras-el-Hanout doen. Ver-ruk-ke-luk!
    Is ook een goede oplichter (in twee betekenissen!) van, zoals te laat blijkt want na aankoop ervan, niet al te beste koffiebonen. Komt namelijk voor: natuurproduct, weet u nog wel?.

Reacties niet toegestaan