Douwe Bob presenteert songfestivallied

Douwe Bob laat vrijdag in Amsterdam zien en horen met welk nummer hij Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Ook maakt de AVROTROS meer bekend over de invulling van zijn optreden.

In september werd bekend dat de 23-jarige singer-songwriter voor Nederland zal afreizen naar de 61e editie van het jaarlijkse liedjesfestijn. Douwe Bob treedt aan in de halve finale op 10 mei, waarmee hij zich hoopt te kwalificeren voor de finale op zaterdag 14 mei.

Nederland leerde de zanger in 2012 kennen, toen hij het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland won. Zijn debuutalbum Born in a Storm verscheen in 2013 en direct daarna stond hij al op het podium van Pinkpop.

Vorig jaar haalde zangeres Trijntje Oosterhuis met haar nummer Walk Along de veertiende plaats in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Het was niet genoeg om het tot de finale te schoppen. De Zweedse zanger Måns Zelmerlöw won het concours.

Opvallend is dat, hoewel het liedje van Douwe Bob nog niet bekend is, de bookmakers hem wel al een hoge klassering geven. Bij sommige wedkantoren staat hij zelfs op een vijfde plek.