Gelderse moet 680 euro boete betalen vanwege een glaasje glühwein

De regels zijn streng in Nederland. Daar is een inwoner van het Gelderse Zoelmond op pijnlijke wijze achtergekomen. Ze kreeg een boete van 680 euro voor een glas glühwein dat ze gedronken noch geschonken had.

Marion Bieszke organiseerde eind vorig jaar een bescheiden kerstfeest op het dorpsplein van Zoelmond en had alle benodigde vergunningen netjes aangevraagd. Een kraampje met glühwein liet ze maar achterwege, omdat ze daarvoor ruim 144 euro moest betalen aan de gemeente.

Een andere inwoner besloot ondertussen thuis een pannetje glühwein op het vuur te zetten voor familie en vrienden. En die haalden het zomaar in hun hoofd om met dat glas naar het plein te lopen. Twee brave dienders betrapten ze met een glas in de hand, met als gevolg dat Bieszke als verantwoordelijke een boete ontving van 680 euro.

Slager De Bruin, die tijdens het feest voor de broodjes zorgde, reageert boos: "Belachelijk. Het hele dorp moet dit weten. Zelfs klanten uit Maurik willen meebetalen aan de boete. Iedereen keurt dit af."

Bron(nen):   AD