8 fouten die we allemaal maken in de keuken

Ook al kun je nog zo goed kokkerellen, je bent geen professionele kok, dus een foutje is zo gemaakt. Er zijn acht dingen die nogal eens mis gaan in de keuken en die heel simpel zijn te voorkomen. 1. Pasta afspoelen met koud water Als je pasta afspoelt met koud water, verwijder je het zetmeel, waardoor de smaak minder wordt en de saus niet goed zal binden. 2. Eten in de koelkast stoppen, wat er niet in hoort Tomaten, aardappelen, uien, knoflook en bananen kun je beter niet in de koelkast stoppen. Ze verliezen hun smaak omdat ze vocht opnemen, of ze worden niet zo goed rijp. 3. Je mes niet aanraken Je hebt meer controle over hoe je snijdt als je de bovenkant van het mes ook vasthoudt dus niet alleen het handvat. 4. Noten niet invriezen Noten komen vaak in grote verpakkingen. Door ze in te vriezen gaan ze maanden langer mee. 5. Een nieuw pakje boter openmaken, terwijl het niet nodig is Je kunt het papier van de bakboter nog minstens één keer gebruiken om een pan in te vetten. Gooi je pakje dus niet te snel weg. 6. Te zout eten weggooien Als je soep te zout is, kun je er aardappels aan toevoegen. Het vocht van vlees, vis of groenten kun je bij de saus gooien om het zoutgehalte naar beneden te brengen. 7. Je gebruikt geen bakpapier Wat je ook in de oven stopt, gebruik altijd bakpapier. Je weet dan zeker dat je niet met aangekoekte brownies of verbrokkelde koekjes blijft zitten. 8. Je zet het vuur te hoog Als je iets aan de kook wilt brengen, zet je het vuur meestal heel hoog, maar als het eenmaal kookt, kun je het prima een paar standjes lager zetten.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws