Aanvaller die atlete Sofie Goos neerstak, smeekte vorige week zelf om opname

Samenleving
door Admin
woensdag, 18 mei 2016 om 7:28
schermafbeelding 2016 05 18 om 072742
De man die zondag de Belgische triatlete Sofie Goos in de onderrug stak met een mes, had voor zijn daad zelf in de gaten dat hij in de war was en wilde graag worden opgenomen in een psychiatrisch centrum. De 26-jarige Samir T. werd er echter wandelen gestuurd omdat hij 'geen gevaar' vormde voor zichzelf of de maatschappij.
Dat was een foutje, zo bleek.
Zondag probeerde hij de atlete Sofie Goos, die aan het trainen was, dood te steken. Hij werd kort na zijn daad gearresteerd.
De man kampt al jaren met ernstige psychische problemen, schrijft Het Laatste Nieuws. Zijn ­familie liet hem in 2012 gedwongen opnemen in de psychia­trische afdeling van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. Na een behandeling van tien dagen mocht hij terug naar huis, maar heldere momenten wisselde hij af met donkere periodes met psychoses. Dat resulteerde in nog twee opnames. Maar hij voelde de laatste tijd dat het weer misging. "Daarom stapte hij vorige week maandag met zijn valies in Antwerpen op de bus richting het psychiatrisch centrum in Zoersel", vertelt Samirs advocaat Tim Smet. "Hij heeft zich er die avond aangeboden en vroeg om opgenomen te worden." Maar hij was niet gek genoeg.