Rapper Typhoon aangehouden om dure auto en donkere huidskleur

Glenn de Randamie, beter bekend als succesvol rapper Thypoon, is maandag door de politie in Zwolle staande gehouden. Niet omdat hij zat te bellen, maar omdat de  auto waarin hij reed niet zou passen bij zijn huidskleur. 

Ruud Visser, woordvoerder van de politie in Zwolle, bevestigt (Stentor) dat de huidkleur van de rapper reden was voor zijn aanhouding. De twee dienstdoende surveillanten die verantwoordelijk waren voor de aanhouding zijn door hun leidinggevende berispt. Ook zal mogelijk contact met Typhoon worden gezocht om excuses aan te bieden.  

De Randamie deed het verhaal van zijn aanhouding op zijn Instagram omdat hij dit niet ziet als een opzichzelfstaand voorval  maar een diepgeworteld probleem constateert. Hij noemt het 'een dikke error' in de Nederlandse samenleving. 'We zijn er nog lang niet!”  aldus de Zwolse Tyhoon.

🚨 Net staande gehouden door de politie in Zwolle. Niet door een verkeersovertreding maar, omdat mijn nieuwe auto niet matcht met mijn profiel, lees; verdacht dat een man met mijn kleur in zo'n auto rijdt. De dienstdoende agent, (vriendelijke vent daar niet van) gaf toe dat hij bevoordeeld was, en er rekening mee hield dat het drugmoney kon zijn. Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog 'bekend' en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet. Voorheen kon ik er nog boos om worden, nu ga ik er al vanuit dat ik word aangehouden en word ik juist rustig als het weer blijkt dat etnische profilering het motief is. Het is triest. Ik kies ervoor dit nu te delen omdat dit niet een op zichzelf staand iets is. Het is niet alleen de politie, dit is een dikke error in de NL'se samenleving. Eerste stap naar verandering is toegeven dat racisme/discriminatie/onderscheid nog steeds onderdeel van onze cultuur is. We zijn er nog lang niet! #etnischeprofilering #awereness #nederland #racisme #gelijkheid

Een foto die is geplaatst door Typhoon (@mctyphoon) op