Één zoen van haar vriend kostte dit meisje het leven

Hoe ernstig de gevolgen van een allergie kunnen zijn, weet de Canadese moeder Micheline Ducre als geen ander. Ze wil mensen waarschuwen. "Mijn dochter stierf na één kus."

Voor het eerst vertelt de Canadese hoe haar dochter in 2012 is overleden. Twintiger Myriam Ducre-Lemay was verliefd op een jongen met wie ze naar huis ging na een feestje. Nadat hij nog een broodje pindakaas had gegeten, kwam hij naar bed en gaf haar een kus. Die werd haar fataal.

Ze waren nog maar enkele dagen samen en Myriam had hem nog niet verteld over haar notenallergie. Ze had bovendien haar adrenalinepen, die een eventuele allergische reactie kan verminderen, thuisgelaten. Toen ze besefte dat ze een anafylactische shock kreeg, werden direct de hulpdiensten gebeld. Binnen enkele minuten waren de artsen ter plaatse. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar haar leven kon niet meer worden gered.

Haar moeder wist nog maar kort van de prille liefde, maar vertelt: "Haar ogen fonkelden van puur geluk." Door haar verhaal te vertellen in de Canadese krant Journal De Quebec hoopt ze dat de dood van haar dochter niet helemaal voor niets is geweest.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws