Russisch parlementslid over hooligans: “Goed gedaan jongens, ga zo door!”

Russische hooligans waren extreem gewelddadig tijdens het EK in Frankrijk. En daar is volgens het Russische parlementslid Igor Lebedev niets mis mee. Hij sprak vandaag openlijk zijn steun uit voor de hooligans die de afgelopen dagen in Marseille huis hielden.

Lebedev, die notabene lid is van het organisatiecomité voor het WK 2018, twitterde: "Ik zie niets verkeerds in voetbalfans die met elkaar op de vuist gaan. Integendeel, goed gedaan jongens, ga zo door!"

In een reactie aan een Russisch persbureau zei hij: "Wat in Marseille en andere Franse steden is gebeurd, is niet de schuld van de supporters. De fout ligt bij de politie die zich onbekwaam heeft getoond om een evenement als dit in goede banen te leiden. Onze fans valt niks te verwijten. Integendeel, ze hebben de eer van het vaderland verdedigd.

Als ze straks thuiskomen, moeten we aan hún kant staan. We moeten hen vergeven. Onze supporters zijn zeker de slechtste niet. Het is onbegrijpelijk dat veel media hun gedrag als schandelijk afschilderen. Je moet objectief zijn. Als er geen provocatie was geweest van de Engelsen, zouden onze supporters zeker niet gevochten hebben op de tribunes."

Igor Lebedev is niet zomaar een parlementslid. Hij is de zoon van Vladimir Zhirinovsky, de stichter-voorzitter van de ultranationalistische partij LDPR. Lebedev zit ook in het bestuur van de Russische voetbalbond en maakt deel uit van het organisatiecomité voor het WK 2018, dat in Rusland doorgaat.
 

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws