Trein in tunnel vast door coke-snuivende machinist

De machinist van de trein die in mei een noodstop moest maken in een tunnel, bleek onder invloed van cocaïne. De NS sprak eerder van een 'technische storing'. Maar Tubantia achterhaalde dat dat niet waar is. De trein stopte abrupt in de tunnel, omdat de machinist niet naar behoren reageerde; dan stopt een trein vanzelf. En hij reageerde niet, omdat hij gesnoven had. De man in kwestie is op staande voet ontslagen door de NS. Na vragen van deze krant, erkennen de spoorwegen dat de machinist onder invloed was.

,,Hij overtrad ons zerotolerancebeleid dat geldt voor alcohol en drugs", aldus NS-woordvoerster Corien Koetsier. Bronnen binnen de NS zeggen dat de bestuurder, een 40-jarige machinist met standplaats Enschede, cocaïne zou hebben gebruikt. Vanwege de privacy doet Koetsier geen uitspraak over de aard van de middelen.

De trein vol reizigers strandde op Bevrijdingsdag in Nijverdal in een tunnel, wat leidde tot enige paniek en het uitrukken van hulpdiensten. Omdat de trein tot stilstand kwam in de tunnel, trad het automatisch brandalarm van de tunnel in werking.